2. Mäso a mliečne produkty s mierou
Každá rybka môže byť chutná...
Zdroj: Shutterstock
Veľa bielkovín a málo cukrov - taká strava je dnes v trende. Poznáte ju v rôznych obmenách ako „low carb", teda nízkosacharidová diéta. Cukry v akejkoľvek podobe sú strašiakom. Lenže taký druh stravovania vedie v čreve k chaosu.
Je super, ak sú mäso a mliečne produkty a ryby súčasťou vašej stravy, ale nezabúdajte ani na sacharidy. Nehovoríme však o bielom cukre, keksoch či čokoládovej tyčinke poliatej karamelom, ale o zložených cukroch, polysacharidoch, medzi ktoré patria napríklad aj celozrnný chlieb a pečivo, pohánka či ovsené vločky.
Náš tip na pečenú rybu:
- Filet bielej ryby (pražma, pstruh, zubáč...) trocha osoľte, posypte sušeným cesnakom, mletým a novým korením.
- Na rozohriatom masle a olivovom oleji v panvici nechajte prevoňať vetvičku tymiánu a pár lístkov šalvie. Vložte rybu kožou nadol, opekajte a po 3 - 4 minútach otočte na druhú stranu.
- Rybu podávajte so zeleninou alebo opečenými zemiakmi.
Užitočné tipy pokračujú na ďalšej strane >>>