Božský rebarborovo-mandľový koláčik vychytenej cukrárky Lucie: Oblížete si všetky prsty!
23. 4. 2024, 10:34 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Valentína Nídelová
Reklama
"Prvýkrát som tento koláč jedla, keď som žila v Anglicku. Veľmi mi zachutil a teraz ho pečiem aj doma. Dá sa urobiť na veľa spôsobov, namiesto rebarbory môžete použiť napríklad maliny, višne, hrušky či jablká," odporúča známa cukrárka Lucia Mišková z Tulip House Bratislava.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Galéria k článku
15 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Najlepšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás SUPER RECEPTY!Zdroj: NMH
Rebarborovo-mandľový koláč
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, CHLADENIE 30 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Zdroj: Valentína Nídelová
Vynikajúci koláčik s rebarborou musíte vyskúšať!
Potrebujete:
Na cesto:
- 125 g masla
- 250 g hladkej múky
- 60 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- suchá fazuľa na zaťaženie
Na mandľový krém:
- 225 g mäkkého masla
- 225 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový struk
- 3 vajcia
- 225 g mandľovej múky
Na rebarborový krém:
- 500 g rebarbory
- 200 g kryštálového cukru
- 50 g Zlatého klasu
- mletá škorica
POSTUP:
- Pripravte linecké cesto: V mise vymieste maslo, hladkú múku, práškový cukor a žĺtok. Dajte do chladničky na 30 minút.
- Cesto vyvaľkajte na hrúbku 3 mm a vysteľte ním vymastenú formu s vyberateľným dnom (23 cm). Popichajte ho vidličkou a dajte ešte na chvíľu do chladničky. Potom ho zakryte papierom na pečenie a zaťažte suchou fazuľou. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút. Potom fazuľu s papierom vyberte a pečte 10 minút.
- Pripravte mandľový krém: Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom a so zrniečkami z vanilkového struku. Postupne primiešajte vajcia a nakoniec mandľovú múku.
- Pripravte rebarborový krém: Rebarboru očistite a nakrájajte na kúsky. S cukrom uduste do mäkka. Za stáleho miešania počas varu pridajte Zlatý klas rozmiešaný v malom množstve vody. Prevarte a dochuťte škoricou. Nechajte vychladnúť a počas chladnutia premiešavajte.
- Do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou dajte mandľový krém a na korpus striekajte čiary z mandľového krému asi s centimetrovými medzerami. Do medzier nastriekajte rebarborový krém. Potom ešte navrch nastriekajte priečnu mriežku z mandľového krému. Vrch koláča posypte cukrom, mandľovými lupienkami a môžete podávať. Dobrú chuť!