Reklama

Božský rebarborovo-mandľový koláčik vychytenej cukrárky Lucie: Oblížete si všetky prsty!

Vynikajúci koláčik s rebarborou musíte vyskúšať!

Zdroj: Valentína Nídelová

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

"Prvýkrát som tento koláč jedla, keď som žila v Anglicku. Veľmi mi zachutil a teraz ho pečiem aj doma. Dá sa urobiť na veľa spôsobov, namiesto rebarbory môžete použiť napríklad maliny, višne, hrušky či jablká," odporúča známa cukrárka Lucia Mišková z Tulip House Bratislava.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    Rebarborovo-mandľový koláč

    8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, CHLADENIE 30 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

    Zdroj: Valentína Nídelová

    Vynikajúci koláčik s rebarborou musíte vyskúšať!

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 125 g masla
    • 250 g hladkej múky
    • 60 g práškového cukru
    • 1 žĺtok
    • suchá fazuľa na zaťaženie

    Na mandľový krém:

    • 225 g mäkkého masla
    • 225 g kryštálového cukru
    • 1 vanilkový struk
    • 3 vajcia
    • 225 g mandľovej múky

    Na rebarborový krém:

    • 500 g rebarbory
    • 200 g kryštálového cukru
    • 50 g Zlatého klasu
    • mletá škorica 

    POSTUP:

    1. Pripravte linecké cesto: V mise vymieste maslo, hladkú múku, práškový cukor a žĺtok. Dajte do chladničky na 30 minút.
    2. Cesto vyvaľkajte na hrúbku 3 mm a vysteľte ním vymastenú formu s vyberateľným dnom (23 cm). Popichajte ho vidličkou a dajte  ešte na chvíľu do chladničky. Potom ho zakryte papierom na pečenie a zaťažte suchou fazuľou. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút. Potom fazuľu s papierom vyberte a pečte 10 minút. 
    3. Pripravte mandľový krém: Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom a so zrniečkami z vanilkového struku. Postupne primiešajte vajcia a nakoniec mandľovú múku. 
    4. Pripravte rebarborový krém: Rebarboru očistite a nakrájajte na kúsky. S cukrom uduste do mäkka. Za stáleho miešania počas varu pridajte Zlatý klas rozmiešaný v malom množstve vody. Prevarte a dochuťte škoricou. Nechajte vychladnúť a počas chladnutia premiešavajte.
    5. Do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou dajte mandľový krém a na korpus striekajte čiary z mandľového krému asi s centimetrovými medzerami. Do medzier nastriekajte rebarborový krém. Potom ešte navrch nastriekajte priečnu mriežku z mandľového krému. Vrch koláča posypte cukrom, mandľovými lupienkami a môžete podávať. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.