Blesková VAJÍČKOVÁ NÁTIERKA od Lenivej kuchárky: Šibači sa budú zalizovať!
31. 3. 2024, 14:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Veronika Čopíková
Recept na rýchlu vajíčkovú nátierku Dobrému jedlu venovala foodblogerka Lenivá kuchárka.
Zdroj: Archív V.Č.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Veronika Čopíková
Galéria k článku

Zdroj: Tatiana Kubicová/Dobré jedlo
„U nás sa jar spája s Veľkou nocou a tá zase s domácim chrenom. Najradšej ho pridávam do tejto vajíčkovej nátierky – na prvý pohľad klasika, no uvidíte, že táto verzia vás svojou zaujímavou chuťou príjemne prekvapí. Doma sa jej nevieme dojesť," hovorí foodblogerka Veronika Čopíková, alias Lenivá Kuchárka. Jej recept musíte vyskúšať!
Vajíčková nátierka s chrenom
Zdroj: Veronika Čopíková
Vajíčková nátierka Lenivej kuchárky.
ZA MISKU, PRÍPRAVA 20 MINÚT
Potrebujete:
- 170 g masla
- 6 vajec
- pol menšej červenej cibule
- 2 lyžičky plnotučnej horčice
- 1 lyžička nakladaného chrenu
- 4 zavárané uhorky
- soľ, korenie
- chlieb, pažítka (žerucha) na podávanie
Vajec plný dom? Urobte cez týždeň tieto vynikajúce FRANCÚZSKE ZEMIAKY Lenivej kuchárky:

POSTUP:
- Maslo nakrájajte na kocky. Vajcia dajte variť na tvrdo, približne na 12 minút. Ešte teplé ich ošúpte a nasekajte na drobno
- Pridajte cibuľu, takisto nasekanú na drobno, horčicu, chren a premiešajte. Podľa chuti osoľte, okoreňte a vmiešajte nakrájané uhorky.
- Nátierku podávajte s dobrým chlebíkom, ozdobenú pažítkou alebo žeruchou.
Viac veľkonočných receptov z Dobrého jedla: