Reklama

Blesková VAJÍČKOVÁ NÁTIERKA od Lenivej kuchárky: Šibači sa budú zalizovať!

Vajíčková nátierka Lenivej kuchárky.

Zdroj: Veronika Čopíková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept na rýchlu vajíčkovú nátierku Dobrému jedlu venovala foodblogerka Lenivá kuchárka.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tradičná VEĽKONOČNÁ HRUDKA: Ako pripraviť lahodný SYREK? Takto jednoducho!
    Zdroj: Tatiana Kubicová/Dobré jedlo

    „U nás sa jar spája s Veľkou nocou a tá zase s domácim chrenom. Najradšej ho pridávam do tejto vajíčkovej nátierky – na prvý pohľad klasika, no uvidíte, že táto verzia vás svojou zaujímavou chuťou príjemne prekvapí. Doma sa jej nevieme dojesť," hovorí foodblogerka Veronika Čopíková, alias Lenivá Kuchárka. Jej recept musíte vyskúšať!

    Vajíčková nátierka s chrenom

    Zdroj: Veronika Čopíková

    Vajíčková nátierka Lenivej kuchárky.

    ZA MISKU, PRÍPRAVA 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 170 g masla
    • 6 vajec
    • pol menšej červenej cibule
    • 2 lyžičky plnotučnej horčice
    • 1 lyžička nakladaného chrenu
    • 4 zavárané uhorky
    • soľ, korenie
    • chlieb, pažítka (žerucha) na podávanie

    Vajec plný dom? Urobte cez týždeň tieto vynikajúce FRANCÚZSKE ZEMIAKY Lenivej kuchárky:

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      3 kuchárske tipy, aby bola PRAŽENICA dokonalo krémová

      POSTUP:

      1. Maslo nakrájajte na kocky. Vajcia dajte variť na tvrdo, približne na 12 minút. Ešte teplé ich ošúpte a nasekajte na drobno
      2. Pridajte cibuľu, takisto nasekanú na drobno, horčicu, chren a premiešajte. Podľa chuti osoľte, okoreňte a vmiešajte nakrájané uhorky.
      3. Nátierku podávajte s dobrým chlebíkom, ozdobenú pažítkou alebo žeruchou.

      Viac veľkonočných receptov z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.