objednať časopis
všetky kategórie

Máte doma pesto? Šup s ním na tieto cestoviny - budete jesť už o pár minút! Dobrú chuť vám želáme aj s Martinom :)

„Kvalitný syr pecorino je s olivovým olejom, diviakom a vínom v mojej toskánskej top štvorke. Taliani ho navrch cestovín nestrúhajú ako my, na kilá. Stačí z neho pridať do pesta a jedlu dodá akurátnu chuť,“ radí známy porotca z MasterChefa a talentovaný šéfkuchár Martin Záhumenský. Tieto jeho cestoviny sme ochutnali, NEMAJU CHYBU!

Fusilly s pestom z medvedieho cesnaku, cuketou a ricottou

Fusilli s pestom od Martina nemajú chybu!
Fusilli s pestom od Martina nemajú chybu!
Zdroj: Matej Kalina

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g cestovín fusilly
  • pesto z medvedieho cesnaku
  • 1 cuketa
  • téglik ricotty
  • soľ
  • olivový olej
  • lístky bazalky na ozdobu
Bryndzové halušky ako sen!
Čítajte viac
TOP RECEPT na BRYNDZOVÉ HALUŠKY: Od šéfa chovateľov oviec na SLOVENSKU NEMÁ CHYBU!

POSTUP:

  1. Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente. Sceďte ich, no trochu vody odložte.
  2. Cestoviny dajte do panvice s olivovým olejom, pridajte pesto a cuketu nakrájanú na kocky. Prilejte trochu odloženej vody. Dobre premiešajte, prehrejte a môžete rozdeliť do tanierov. Na naservírované cestoviny rozdrobte ricottu a ozdobte lístkami bazalky. Hotovo. Dobú chuť!

Už ste počuli náš podcast?

Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Bencovje grunt - zážitkové varenie či výroba vlastnej keramiky, ako za čias Rakúsko - uhorskej monarchie v pozostalosti po bojničanovi Štefanovi Bencovi, ktorí na tomto gazdovstve žil aj so svojou rodinou. Majitelia pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je pečené kurča so šťuchanými zemiakmi a plnkou.
Čítajte viac
NAJ pečené KURACIE STEHNÁ, aké sme kedy jedli: ŠTAVNATÉ a S BOŽSKOU PLNKOU!
Metrový koláč nechajte stuhnúť a šikmo nakrájajte ostrým nožom na rezy. Môžete podávať.
Čítajte viac
Najlepší METROVÝ KOLÁČ: S naším FOTOPOSTUPOM ho upečiete RAZ-DVA!
Domáci bazový sirup urobí radosť aj deťom.
Čítajte viac
Rodinné recepty na BAZOVÝ SIRUP A LIMONÁDU: Nezmeškajte sezónu!
Viki Ráková si užíva dobré jedlo a čas s rodinou na vynovenej terase.
Čítajte viac
Terasová SEZÓNA ZAHÁJENÁ: Pozrite, ako si svoju KRÁSNU OÁZU pokoja vychutnáva VIKI RÁKOVÁ!
Bencovje grunt - zážitkové varenie či výroba vlastnej keramiky, ako za čias Rakúsko - uhorskej monarchie v pozostalosti po bojničanovi Štefanovi Bencovi, ktorí na tomto gazdovstve žil aj so svojou rodinou. Majitelia pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je hrnčekový jablkový koláč s marhuľovým lekvárom a čokoládovou posýpkou.
Čítajte viac
HRNČEKOVÁ TORTA s jablkami: Chutí fantasticky a hotovú ju máte za 40 MINÚT!
Po tomto burgeri sme sa zalizovali až za
ušami! Šťavnaté mäsko v ňom sa rozsypáva.
„Pokojne ho polejte lyžicou výpeku,“ usmieva sa
Patrik. „Akurát upečené do žemle je vtedy,
keď sa ľahko trhá vidličkou,“ dodáva Lukáš z bistra Beraded Brothers.
Čítajte viac
K zajtrajšiemu SUPER HOKEJU: Pozvite susedov na DOMÁCI BURGER od bradáčov, oblížu si prsty!
Dorotina karamelová torta chutí božsky. Po fotení sme ju zhltli ako nič!
Čítajte viac
Slávny BANOFEE PIE: Vynikajúci KARAMELOVÝ KOLÁČ urobte podľa ženy známeho šéfkuchára!

Kategórie