„Kvalitný syr pecorino je s olivovým olejom, diviakom a vínom v mojej toskánskej top štvorke. Taliani ho navrch cestovín nestrúhajú ako my, na kilá. Stačí z neho pridať do pesta a jedlu dodá akurátnu chuť,“ radí známy porotca z MasterChefa a talentovaný šéfkuchár Martin Záhumenský. Tieto jeho cestoviny sme ochutnali, NEMAJU CHYBU!
Fusilly s pestom z medvedieho cesnaku, cuketou a ricottou
Fusilli s pestom od Martina nemajú chybu!
Zdroj: Matej Kalina
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g cestovín fusilly
- pesto z medvedieho cesnaku
- 1 cuketa
- téglik ricotty
- soľ
- olivový olej
- lístky bazalky na ozdobu
POSTUP:
- Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente. Sceďte ich, no trochu vody odložte.
- Cestoviny dajte do panvice s olivovým olejom, pridajte pesto a cuketu nakrájanú na kocky. Prilejte trochu odloženej vody. Dobre premiešajte, prehrejte a môžete rozdeliť do tanierov. Na naservírované cestoviny rozdrobte ricottu a ozdobte lístkami bazalky. Hotovo. Dobú chuť!
Už ste počuli náš podcast?
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: