Recept na SLIVKOVÝ POSÚCH: Ten skvelý po babičke...
Tiež ste sa ho nevedeli dojesť? Kysnutý slivkový koláč jednoducho vždy patril ku koncu prázdnin. Recept po babičke je teraz váš.
- 55 min.
- porcie: 2
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kgpolohrubej múky (plus na pomúčenie dosky)
- 500 mlpolotučného mlieka
- 42 gdroždia
- pol lyžicakryštálového cukru
- trochu kssoli
- 1 ksvykôstkované slivky
- 1 ksmletá škorica a cukor
- 1 ksbravčová masť na vymastenie plechu
Postup
krok
Múku preosejte do misy. V hrnčeku zohrejte mlieko, pridajte rozdrobené droždie, 1 lyžičku z preosiatej múky a cukor. Nechajte vzísť kvások.
krok
Kvások prelejte k múke. Pridajte štipku soli a vareškou mieste, kým sa cesto nebu- de odlepovať od misy. Potom ho prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 45 minút.
krok
Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti. Každú vyvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Plechy vymastite a preložte do nich vyvaľkané cestá. Rozložte na ne rozpolené slivky bez kôstok, posypte ich škoricou a cukrom. Pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 25-30 minút.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
