Reklama

8 vecí, ktoré okamžite VYHODIŤ z kuchyne: Máte ich tam?

Zelená kuchyňa je možno netradičná, ale v ostatných sezónach veľmi populárna.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cy2gQWMKOqc/

Reklama

Kuchyňa je miestom, kde sa rodia tie najchutnejšie jedlá, kde sa usádzame k stolu, kde trávime spoločný čas... Aby ste si udržali tento priestor čo najviac príjemný, je dôležité udržiavať ho zorganizovaný a pravidelne sa a zbavovať vecí, ktoré tu už nemajú svoje miesto.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Celebrity, ktoré majú doma ČIERNU kuchyňu: Štýlová voľba!

    1. Staré korenia a bylinky
    Nakúpiť ich do zásoby býva lákavé, ale korenia či bylinky časom strácajú svoju chuť aj arómu. Ak máte v zásuvkách balenia staršie ako rok, je čas ich vyhodiť. Zbytočne ich neskladujte, len vám zaberajú miesto. Jedlá predsa chcete mať čerstvé a s poctivými príchuťami. Preč so starými koreninami!

    2. Poškodené riady
    Prasknuté taniere, obité hrnčeky alebo poškriabané panvice nielenže zle vyzerajú, ale môžu byť aj nebezpečné pri používaní. Poškodený riad môže ľahko prasknúť, ale aj zhoršiť kvalitu pripravovaného jedla. Preto dbajte na bezpečnosť svojho riadu a pravidelne ho trieďte.

    Zdroj: Shutterstock

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Potraviny, ktoré škodia viac ako cigarety: Na čo pozor?

      3. Plastové dózy bez vrchnákov (a naopak)
      Všetci to poznáme – skrinka plná plastových dóz a vrchnákov, ktoré nikdy nesedia. Nájdite si čas a zorganizujte ich. Všetko, čo nemá pár, by malo ísť preč, aby ste uvoľnili priestor. Ponechajte si v kuchyni či komore len tie úložné možnosti, ktoré skutočne využijete.

      4. Zostatky jedla, ktoré nikdy nezjete
      Aj vy stále obchádzate zvyšky jedla v chladničke, lebo predpokladáte, že sa k nemu ešte dostanete? Alebo ste ho preventívne dali do mrazničky a už niekoľko mesiacov tam "čaká"? Je čas priznať si pravdu a uvoľniť miesto pre čerstvé suroviny. Ak viete, že niečo už jesť nebudete, nemíňajte miesto v chladničke ani mrazničke.

      Zdroj: Shutterstock

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Ivana Gáborík má TRI KUCHYNE: A každá vyzerá inak!

        5. Kuchynské vychytávky
        Zrejme každý si už do kuchyne kúpil nejaký ten zázračný prístroj či pomôcku, ktorá mala skvelú reklamu. Alebo ste niečo podobné dostali. Takéto vychytávky sa však často stávajú oštarami, ktoré použijeme raz či dvakrát a ďalej už len zaberajú miesto. Neľutujte teda minuté peniaze a posuňte tieto veci ďalej. Ideálne niekomu, kto ich aj naozaj využije.

        6. Staré utierky
        Staré a zodraté utierky nielenže zle vyzerajú, ale môžu byť aj plné baktérií a nečistôt. Refrešnite svoje zásoby a nakúpte si nové, čisté a hlavne hygienické utierky. Staré využite ako handry a následne ich rovno vyhoďte. Ani skladovanie nepekných handier nie je v domácnosti vhodným zvykom.

        Zdroj: Shutterstock

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Talianske dezerty si viete upiecť aj doma: Užite si la dolce vita!

          7. Reklamné magnetky a nepotrebné dekorácie
          Pozná to snáď každá druhá kuchyňa - magnetky na chladničke pribúdajú, drobnosti na poličkách tiež. Ak vám však tieto prvky už nesedia k štýlu, ktorý chcete v kuchyni mať, zbavte sa ich. Prečistite svoj kuchynský priestor a nechajte len to, čo má pre vás naozaj nejaký význam.

          Zdroj: Shutterstock

          8. Zdvojené pomôcky
          Mnohé kuchyne mávajú prebytok menšieho kuchynského príslušenstva, ako sú varešky, príbory, škrabky, otvárače... Skúsenosť však vraví, že pomôcky, ktoré sa duplikujú, sú zriedka používané. Reálne zhodnoťte svoje potreby a vyhoďte alebo darujte tie, ktoré ležia ľadom. Týmto krokom získate viac priestoru a kuchyňa bude viac zorganizovaná.