objednať časopis
všetky kategórie

7 receptov na RÝCHLE koláče: Určite si nájdete chuť, ktorá vám ulahodí

STRÚHANÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

Strúhaný jablkový koláč
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

NA CESTO:

  • 3 žĺtky (z veľkých vajec)
  • 180 g práškového cukru
  • 170 g zmäknutého masla
  • 300 g polohrubej múky
  • 12 g kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru

NA PLNKU:

  • 1 kg jabĺk
  • 3 bielky
  • 110 g trstinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie plechu
Škoricovo - jablkový slimáčikový koláč.
Čítajte viac
JABLKÁ, ORECHY, MED: Jesenné pečenie a koláčiky ako SEN

POSTUP

  1. Plech vymastite a vysypte múkou. Žĺtky s práškovým cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte zmäknuté maslo a dobre vyšľahajte na ľahkú penu.
  2.  K žĺtkom s maslom prisypte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom. Suroviny vymiešajte na cesto, tretinu oddeľte, dajte do vrecúška a odložte do mrazničky.
  3. Jablká umyte, ošúpte a nahrubo nastrúhajte. Bielky vyšľahajte do polotuha a postupne k nim po dávkach zašľahávajte kryštálový a vanilkový cukor, až kým sneh nebude celkom tuhý. 
  4. Do pripraveného plechu rozotrite cesto. Z nastrúhaných jabĺk vytlačte tekutinu a pokryte nimi cesto. Navrch koláča dajte snehovú penu a na ňu nahrubo nastrúhajte cesto z mrazničky. Koláč pečte 30-40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Nechajte vychladnúť a môžete krájať.

Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>