Reklama

3 jednoduché JABLKOVÉ TORTIČKY: Super recepty si odložíte!

Šťavnatá jablková torta, ktorá je neuveriteľne jednoduchá. Vyskúšajte náš recept.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chutia fantasticky a hotové ich máte raz-dva. Tieto najlepšie recepty na jednoduchú domácu jablkovú tortu vyskúšajte radšej všetky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Parádna JABLKOVÁ TORTIČKA bez múky a cukru: Upečiete ju RAZ-DVA!
    Zdroj: NMH

    Najlepšie sú jablkové! Šťavnaté koláče, v ktorých sa práve dozretým ovocím nešetrí, zmiznú zo stola skôr, ako poviete: Hotovo. A keď z jabĺk upečiete tortičku, doma vás za ňu vybozkávajú. Túto upečiete naozaj bleskovo...

    Zdroj: Shutterstock

    Táto jablková torta je neuveriteľne jednoduchá.

    JEDNODUCHÁ JABLKOVÁ TORTA

    1 TORTOVÁ FORMA, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

    Potrebujete:

    • 4 jablká
    • 180 g jemného kryštálového cukru
    • 70 g mäkkého masla
    • pár kvapiek vanilkového extraktu
    • 3 vajcia
    • 250 g mäkkého tvarohu
    • 200 g polohrubej múky
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • šťava z polovice citróna

    POSTUP:

    1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Jablká olúpte a zbavte jadrovníkov. Tri jablká nakrájajte na tenké plátky, štvrté na malé kocky. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
    2. V miske vyšľahajte do peny cukor, maslo, vanilkový extrakt a vajcia. Pridajte tvaroh a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto zľahka premiešajte.
    3. Tortovú formu vyložte papierom na pečenie a naplňte tromi štvrtinami cesta. Na cesto poukladajte plátky jabĺk a prelejte zvyškom cesta. Navrch jemne zatlačte kocky jablka. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 40 minút do zlatista. Dobrú chuť!
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Chrumkavé lístkové cesto a horúce jabĺčka! Tieto JABLKOVÉ TAŠTIČKY budete milovať TEASER

      Zdroj: MATEJ KALINA

      Bencovje grunt - zážitkové varenie či výroba vlastnej keramiky, ako za čias Rakúsko - uhorskej monarchie v pozostalosti po bojničanovi Štefanovi Bencovi, ktorí na tomto gazdovstve žil aj so svojou rodinou. Majitelia pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je hrnčekový jablkový koláč s marhuľovým lekvárom a čokoládovou posýpkou.

      Táto HRNČEKOVÁ TORTA s jablkami chutí fantasticky a hotovú ju máte za 40 MINÚT! "Korpus určite potrite kyslejším džemom. Je dosť sladký z jabĺčok, takže kontrast vám pošteklí chuťové bunky,“ odporúča Zuzka, autorka receptu, ktorú sme navštívili v známom bojnickom múzeu Bencovje grunt. Celý recept na parádnu jablkovú tortu je tu...

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Fantastické JABLKOVÉ PITÉ: Aj vaša babička by bola na Vás pyšná! TEASER
        Zdroj: Veronika Kollarova

        Zdroj: Shutterstock

        Jablková torta bez múky chutí úžasne.

        Milujeme takéto RECEPTY! Stačí v jednej mise zmiešať všetky suroviny a šup s koláčikom do rúry... tento upečte ako tortičku a na slávnostnejšie chvíle ju kľudne podávajte ozdobenú šľahačkou vymiešanou s mascarpone alebo s kopčekom zmrzliny. Mňam! Celý recept na zdravú jablkovú tortičku je tu...

        Autor článku

        Katarína Brunovská

        redaktorka magazínu Dobré jedlo
        Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.