Reklama

Zvyšné bielky sú perfektné na PAVLOVKU: Recept ľahučký ako pierko s voňavým krémom

Pavlovovej torta s voňavým krémom.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pavlovovej torta alebo pavlovka je skvelý spôsob ako minúť bielky, ktoré vám zvýšia pri pečení. Je krásna a veľmi chutná! Naša cukrárka má pre vás recept.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Medovníkové variácie: Vyskúšajte čarovné nápady na Vianoce

    Hoci na ňu použijete "zvyškový materiál", pavlovovej torta môže byť hviezda sviatočného stola! Korpus na tortu si môžete pripraviť aj deň vopred a pred podávaním už len pridať krém a zdobenie, aby sa vám nerozmočila. Ozdobte ju medovníčkami a utešená vianočná dedinka plná snehu bude na svete! Recept na pavlovku vylepšila cukrárka Dobrého jedla o krém, ktorý naozaj vonia ako Vianoce!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Pavlovovej torta s voňavým krémom.

    PAVLOVOVEJ TORTA S VOŇAVÝM KRÉMOM

    10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 60 AŽ 70 MINÚT

    Potrebujete:

    Na pavlovku:

    • 4 bielky L
    • štipka soli
    • 220 g krupicového cukru
    • 1 lyžica kukuričného škrobu
    • 1 lyžička citrónovej šťavy

    Na voňavý krém:

    • 350 ml šľahačkovej smotany
    • 1 lyžica práškového cukru
    • 1 lyžička vanilkovej pasty
    • pol lyžičky mletej škorice
    • štipka mletého badiánu

    POSTUP:

    1. Bielky so štipkou soli vyšľahajte na strednej rýchlosti do jemných špičiek. Postupne po lyžiciach pridávajte cukor a šľahajte, kým cukor nebude celkom rozpustený. Potom pridajte škrob, citrónovú šťavu a už len ručne zamiešajte.
    2. Na plech vyložený papierom na pečenie si nakreslite kruh s priemerom 22 cm. Vyšľahaný sneh uložte do stredu kruhu a pomocou lyžice rozotrite, tak aby vznikli pekné vlnky.
    3. Vložte do rúry vyhriatej na 120 °C a pečte 30 minút, potom teplotu stiahnite na 110 °C približne 30 až 40 minút. Správne upečená pavlovka sa ľahko odlepí od papiera. Nechajte úplne vychladnúť.
    4. Na krém vyšľahajte šľahačku s cukrom, vanilkovou pastou, škoricou a badiánom na pevné špičky. Krém pomocou lyžice rozotrite na korpus, tak aby vznikli vlnky.
    5. Nakoniec ozdobte medovníkovými domčekmi.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.