Začnite deň s poriadnou dávkou energie: Kávová kaša s quinoou a čokoládou vás nakopne!
20. 2. 2025, 6:02 (aktualizované: 20. 2. 2025, 8:58)

Video Player is loading.
Ako správne pripraviť quinou?
Anketa
Používate quinou i vy?
- Áno, veľmi často.0%
- Veľmi ojedinele.33%
- Vôbec, no vyskúšam.66%
- Nieje to nič pre mňa.0%
Hlasovanie bolo ukončené
- Prepláchnite ju pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prirodzené horké saponíny.
- Varte v pomere 1:2 (1 diel quinoy na 2 diely vody alebo vývaru) približne 15 minút.
- Nechajte odstáť pod pokrievkou 5 minút a následne ju jemne premiešajte vidličkou.
Zdroj: Laura Witteková
Doprajte si ráno niečo výživné a zdravé
Kávová kaša s quinoou a čokoládou
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 AŽ 20 MINÚT
Potrebujete:
Na kašu:
• pol šálky quinoy
• pol šálky ovsených vločiek
• 400 ml kokosového mlieka
• 2 lyžice kokosového cukru
• 50 ml silného espressa
• 1 lyžička holandského kakaa
Na ozdobenie:
• tmavá čokoláda • med
POSTUP:
1. Quinou dvakrát prelejte vriacou vodou, potom ju vsypte do hrnca, pridajte ovsené vločky, kokosové mlieko, cukor, espresso, kakao a dobre premiešajte. Priveďte do varu a na strednom plameni varte približne 15 až 20 minút do zmäknutia.
2. Hotovú kašu naložte do misiek ozdobte čokoládou a polejte medom.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama