Reklama

Začnite deň s poriadnou dávkou energie: Kávová kaša s quinoou a čokoládou vás nakopne!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

    Ako správne pripraviť quinou?

    Anketa

    Používate quinou i vy?

    • Áno, veľmi často.0%
    • Veľmi ojedinele.33%
    • Vôbec, no vyskúšam.66%
    • Nieje to nič pre mňa.0%

    Hlasovanie bolo ukončené

    1. Prepláchnite ju pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prirodzené horké saponíny.
    2. Varte v pomere 1:2 (1 diel quinoy na 2 diely vody alebo vývaru) približne 15 minút.
    3. Nechajte odstáť pod pokrievkou 5 minút a následne ju jemne premiešajte vidličkou.

    Zdroj: Laura Witteková

    Doprajte si ráno niečo výživné a zdravé

    Kávová kaša s quinoou a čokoládou

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 AŽ 20 MINÚT
    Potrebujete: 

    Na kašu:
    • pol šálky quinoy
    • pol šálky ovsených vločiek
    • 400 ml kokosového mlieka
    • 2 lyžice kokosového cukru
    • 50 ml silného espressa
    • 1 lyžička holandského kakaa

    Na ozdobenie:
    • tmavá čokoláda • med

    POSTUP:

    1. Quinou dvakrát prelejte vriacou vodou, potom ju vsypte do hrnca, pridajte ovsené vločky, kokosové mlieko, cukor, espresso, kakao a dobre premiešajte. Priveďte do varu a na strednom plameni varte približne 15 až 20 minút do zmäknutia.

    2. Hotovú kašu naložte do misiek ozdobte čokoládou a polejte medom.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.
    Reklama