Reklama

Tvarohový MREŽOVNÍK budete piecť dookola: Náš výborný RECEPT si dobre uložte!

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tvarohový mriežkový koláč podľa cukrárky Dobrého jedla Veroniky Kollárovej sa vám s videoreceptom podarí na prvý šup!

Tvarohový mriežkový koláč

1 PLECH, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 25-30 MINÚT

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Tvarohový mrežovník.

Potrebujete:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 180 g práškového cukru
  • 120 g kyslej smotany
  • 120 g slnečnicového oleja
  • 300 g hladkej múky
  • pol lyžičky soli
  • 10 g kypriaci prášok

Na tvarohovú náplň:

  • 400 g tučného hrudkového tvarohu
  • 3-4 lyžice práškového cukru
  • 1 celé vajce
  • 1 lyžička vanilkovej pasty

POSTUP:

  1. Na cesto dajte do misy vajíčka, pridajte práškový cukor a vyšľahajte na svetlú penu. Potom pridajte kyslú smotanu, olej a premiešajte. Nakoniec vsypte preosiatu múku zmiešanú so soľou a kypriacim práškom. Zmes pridávajte na dva krát a vždy dobre zapracujte. Cesto vylejte na plech s rozmerom 30 x 40 cm, ktorý ste vyložili papierom na pečenie alebo vymazali maslom a vysypali polohrubou múkou. Cesto rovnomerne rozotrite.
  2. Na tvarohovú náplň do misy vložte tvaroh, vsypte cukor, vanilkovú pastu, vajíčko a všetko rozmixujte do hladka.
  3. Tvarohovú plnku preložte do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na povrch cesta z plnky nastriekajte mriežky. Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 25 – 30 minút. Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a už len pekne nakrájajte.

Skúste viac receptov z Dobrého jedla:

Autori článku

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.