Reklama

Takúto dobrotu ste ešte nejedli! Domáce RICOTTOVÉ NOKY s hráškovou omáčkou sú famózne!

Ricottové noky s parmezánom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Pripraviť noky nie je vôbec nič zložité a tá chuť naozaj stojí za pár minút námahy! Ricottové cesto s parmezánom si úžasne rozumie s hráškovou omáčkou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Krémové JARNÉ ZÁKUSKY: Svieže RECEPTY od našej cukrárky nemajú konkurenciu!

    RICOTTOVÉ NOKY S PARMEZÁNOM

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Ricottové noky s parmezánom.

    Potrebujete:

    Na noky

    • 250 g syra ricotta
    • 75 g parmezánu
    • asi 125 g polohrubej múky (+ na pomúčenie plechu)
    • 1 vajce
    • 1 žĺtok
    • štvrť lyžičky soli, mleté čierne korenie

    Na omáčku

    • 150 g zeleného hrášku
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 50 g masla + na varenie
    • parmezán na dochutenie
    • 100 ml smotany na varenie (nemusí byť)
    • soľ, mleté čierne korenie

    Na servírovanie:

    • čerstvé bylinky (pažítka alebo bazalka)
    • listy jemného šalátu (poľný šalát, rukola, mladý špenát)

    POSTUP:

    1. Ricottu premiešajte s najemno postrúhaným parmezánom, polohrubou múkou, celým vajcom, so žĺtkom, soľou a s korením. Nechajte chvíľu odstáť.
    2. Pomocou lyžičky vytvarujte z cesta noky, uložte ich na pomúčený plech a potom uvarte v osolenej, jemne vriacej vode. Varte dovtedy, kým nevyplávajú na povrch, a potom ešte asi 2 minúty. Noky opatrne vyberte z vody a odložte bokom. Ak ich nepodávate hneď, noky schlaďte. Ak treba, varte postupne po dávkach.
    3. Vo vode z varenia nokov krátko sparte čerstvý alebo mrazený hrášok. Vodu z varenia si ponechajte na omáčku.
    4. Do studenej panvice s maslom vložte tenké plátky cesnaku, postupne panvicu zohrievajte a nechajte cesnak mierne zhnednúť. Prilejte vodu z varenia nokov, nechajte ju zovrieť a mierne zahustite varením. Odstavte, vmiešajte hrudku masla a najemno nastrúhaný parmezán. Dochuťte ju mletým čiernym korením a, ak treba, aj soľou. Omáčka má byť pomerne výrazná a stredne hustá (napríklad ako krémová polievka). Ak chcete, omáčku zjemnite prevarenou smotanou na varenie.
    5. Noky podávajte s hráškom, ďalším parmezánom, posypané mletým čiernym korením, čerstvými bylinkami a čerstvým jemným šalátom.