Svieža HRÁŠKOVÁ NÁTIERKA bude vaša obľúbená! Jednoduchý RECEPT sa vám zapáči!
1. 4. 2024, 13:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Laura Witteková
Hrášková nátierka je veľmi jednoduchá na prípravu, s ktorou vám isto pomôžu aj deti. Aj naša Veronika mala doma pomocníkov, ktorým nátierka o to viac chutila!
Zdroj: NATÁLIA JABLONKOVÁ
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Galéria k článku

Zdroj: Tatiana Kubicová/Dobré jedlo
Hrášková nátierka
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Hrášková nátierka.
Potrebujete:
- 200 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
- 2 jarné cibuľky
- 8 lístkov bazalky
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 3 lyžice nastrúhaného parmezánu
- 200 g smotanového nátierkového syra
- soľ, korenie podľa chuti
POSTUP:
Ak chcete použiť mrazený hrášok, nechajte ho najskôr rozmraziť. Čerstvý hrášok vsypte do mixéra, pridajte na hrubo nakrájané jarné cibuľky, lístky bazalky, citrónovú šťavu a rozmixujte.
Nemusíte mixovať do hladka, len tak, aby sa hrášky rozbili.
Zmes preložte do misy, pridajte parmezán, nátierkový syr, trošičku soli, korenia, aby nátierku mohli jesť aj deti, a dobre premiešajte.
Podávajte na dobrom chlebíku alebo hrianke a ozdobte reďkovkami. Ak máte radi cesnak, môžete pridať strúčik pretlačeného cesnaku, nátierka dostane poriadny švih.
Vyskúšajte viac jarných receptov z Dobrého jedla: