Reklama

Svieža HRÁŠKOVÁ NÁTIERKA bude vaša obľúbená! Jednoduchý RECEPT sa vám zapáči!

Hrášková nátierka

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hrášková nátierka je veľmi jednoduchá na prípravu, s ktorou vám isto pomôžu aj deti. Aj naša Veronika mala doma pomocníkov, ktorým nátierka o to viac chutila!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Svieža ŠPENÁTOVÁ ROLÁDA: Efektnú pochúťku na Veľkú noc upečiete raz-dva!
    Zdroj: Tatiana Kubicová/Dobré jedlo

    Hrášková nátierka

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Hrášková nátierka.

    Potrebujete:

    • 200 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
    • 2 jarné cibuľky
    • 8 lístkov bazalky
    • 2 lyžičky citrónovej šťavy
    • 3 lyžice nastrúhaného parmezánu
    • 200 g smotanového nátierkového syra
    • soľ, korenie podľa chuti

    POSTUP:

    Ak chcete použiť mrazený hrášok, nechajte ho najskôr rozmraziť. Čerstvý hrášok vsypte do mixéra, pridajte na hrubo nakrájané jarné cibuľky, lístky bazalky, citrónovú šťavu a rozmixujte.

    Nemusíte mixovať do hladka, len tak, aby sa hrášky rozbili.

    Zmes preložte do misy, pridajte parmezán, nátierkový syr, trošičku soli, korenia, aby nátierku mohli jesť aj deti, a dobre premiešajte.

    Podávajte na dobrom chlebíku alebo hrianke a ozdobte reďkovkami. Ak máte radi cesnak, môžete pridať strúčik pretlačeného cesnaku, nátierka dostane poriadny švih.

    Vyskúšajte viac jarných receptov z Dobrého jedla:

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.