Kávovo-karamelová roláda

DOBRÉ JEDLO

Samý KARAMEL: Extra lahodný, krásne voňavý!

Naša cukrárka uvarila extra lahodný, krásne voňavý a nechala ho stekať po svojich skvostoch, pri ktorých zabudnete na všetky starosti. Vychutnajte si ich do poslednej vidličky.

Torta so slaným karamelom a s orieškami

Torta so slaným karamelom a s orieškami
Torta so slaným karamelom a s orieškami
Zdroj: Laura Witteková

8-10 KUSOV, PRÍPRAVA 60 MINÚT + CHLADENIE PEČENIE 30-35 MINÚT

Na korpus:

  • 5 vajec
  • 150 g trstinového cukru
  • 75 g acidka
  • 125 g kokosového oleja (roztopeného a vychladeného)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 95 g ryžovej múky
  • 95 g najemno mletých lieskových orieškov
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 50 g nasekaných lieskových orieškov na posypanie

Na krém:

  • 450 g masla izbovej teploty
  • 300 g práškového cukru
  • 4 lyžice mlieka
  • pol lyžičky mletej vanilky
  • Na karamelovú omáčku:
  • 300 g krupicového cukru
  • 105 g masla
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • pol lyžičky soli
  • lieskové oriešky na ozdobu

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie