Šalát z nových zemiakov a fazuľky: Ľahký a úžasne chutný!
30. 6. 2023, 1:22 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: Anza
Recept na šalát z nových zemiakov a fazuľky je na leto ideálny. Príjemne osvieži, spoľahlivo zasýti a pritom nezaťaží žalúdok. Prajeme vám dobrú chuť!
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g nových zemiakov
- 1 ks cibuľu
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks bobkový list
- 250 g zelených a žltých fazuľových strukov
- 12 ks prepeličích vajec (pri izbovej teplote)
- 1 ks viazaničku reďkoviek
- 1 ks červenú cibuľu
- 1 ks zelený listový šalát
- 1 ks čerstvé bylinky";i:10;s:19:"1 podľa chuti soľ
Na zálievku:
- 1-2 ks sardelové filety
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica medu
- 8 lyžíc olivového oleja
- 2-3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Pripravte zálievku: Sardelové filety najemno nasekajte, pridajte pretlačený cesnak, horčicu, med a pomaly vmiešajte olivový olej. Postupne pridávajte aj citrónovú šťavu, soľ a korenie.
Krok 2
Nové zemiaky oškrabte a umyte, nakrájajte na menšie kúsky a uvarte spolu s malou ošúpanou cibuľou, so strúčikmi cesnaku a s bobkovým listom v osolenej vode. Uvarené zemiaky sceďte a vo väčšej mise ich krátko premiešajte s časťou zálievky.
Krok 3
Fazuľové struky očistite od stoniek a dajte do vriacej osolenej vody. Povarte do zmäknutia asi 4 minúty. Vyberte ich a rýchlo ochlaďte v studenej vode. Struky pozdĺžne rozpoľte a nakrájajte na menšie kúsky. Prepeličie vajíčka vložte do vriacej vody a varte 2 minúty a 20 sekúnd. Vyberte z hrnca a rýchlo schlaďte v studenej vode. Reďkovky očistite, umyte a nakrájajte na menšie kúsky, cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké pásiky.
Krok 4
Všetku zeleninu zamiešajte spolu so zemiakmi, pridajte zelené listy, bylinky a postupne prilievajte zálievku dovtedy, kým šalát nebude chutiť podľa vašich predstáv. Šalát obložte rozkrojenými osolenými prepeličími vajcami.