Reklama

Šalát z nových zemiakov a fazuľky: Ľahký a úžasne chutný!

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Recept na šalát z nových zemiakov a fazuľky je na leto ideálny. Príjemne osvieži, spoľahlivo zasýti a pritom nezaťaží žalúdok. Prajeme vám dobrú chuť!

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g nových zemiakov
  • 1 ks cibuľu
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks bobkový list
  • 250 g zelených a žltých fazuľových strukov
  • 12 ks prepeličích vajec (pri izbovej teplote)
  • 1 ks viazaničku reďkoviek
  • 1 ks červenú cibuľu
  • 1 ks zelený listový šalát
  • 1 ks čerstvé bylinky";i:10;s:19:"1 podľa chuti soľ

Na zálievku:

  • 1-2 ks sardelové filety
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica medu
  • 8 lyžíc olivového oleja
  • 2-3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Pripravte zálievku: Sardelové filety najemno nasekajte, pridajte pretlačený cesnak, horčicu, med a pomaly vmiešajte olivový olej. Postupne pridávajte aj citrónovú šťavu, soľ a korenie.

Krok 2

Nové zemiaky oškrabte a umyte, nakrájajte na menšie kúsky a uvarte spolu s malou ošúpanou cibuľou, so strúčikmi cesnaku a s bobkovým listom v osolenej vode. Uvarené zemiaky sceďte a vo väčšej mise ich krátko premiešajte s časťou zálievky.

Krok 3

Fazuľové struky očistite od stoniek a dajte do vriacej osolenej vody. Povarte do zmäknutia asi 4 minúty. Vyberte ich a rýchlo ochlaďte v studenej vode. Struky pozdĺžne rozpoľte a nakrájajte na menšie kúsky. Prepeličie vajíčka vložte do vriacej vody a varte 2 minúty a 20 sekúnd. Vyberte z hrnca a rýchlo schlaďte v studenej vode. Reďkovky očistite, umyte a nakrájajte na menšie kúsky, cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké pásiky.

Krok 4

Všetku zeleninu zamiešajte spolu so zemiakmi, pridajte zelené listy, bylinky a postupne prilievajte zálievku dovtedy, kým šalát nebude chutiť podľa vašich predstáv. Šalát obložte rozkrojenými osolenými prepeličími vajcami.