Rýchly, zdravý a efektný: Recept na hlivové špízy so šľahanou fetou. Vyskúšajte, neoľutujete!
20. 2. 2025, 11:06 (aktualizované: 20. 2. 2025, 12:49)

Zdroj: Laura Witteková
Hliva ustricová je skvelá voľba pre vaše zdravie a vitalitu. V kombinácii so syrom feta chutí neodolateľne. Presvedčte sa sami.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku

Hliva ustricová posilňuje imunitu, znižuje cholesterol, podporuje trávenie a má protizápalové účinky. Preto by rozhodne nemala chýbať ani na vašom tanieri. Pýtate sa prečo?
Benefity konzumácie hlivy ustricovej:
1. Posilňuje imunitný systém
Hliva obsahuje beta-glukány, ktoré podporujú imunitu a pomáhajú organizmu lepšie sa brániť proti vírusom a baktériám. Pravidelná konzumácia môže znižovať riziko prechladnutí a infekcií.
2. Zlepšuje trávenie
Vďaka vysokému obsahu vlákniny podporuje správne fungovanie tráviaceho systému, čistí črevá a pôsobí ako prevencia proti zápche.
3. Znižuje hladinu cholesterolu
Hliva obsahuje látky, ktoré pomáhajú redukovať hladinu „zlého“ LDL cholesterolu v krvi a podporujú zdravie srdca.
4. Má protizápalové účinky
Prírodné zlúčeniny v hlive pomáhajú znižovať zápaly v tele, čo môže byť prospešné pri autoimunitných ochoreniach či chronických zápaloch.
5. Prispieva k regulácii hladiny cukru v krvi
Pre ľudí s cukrovkou je hliva skvelou voľbou, pretože podporuje stabilizáciu hladiny cukru v krvi a zlepšuje citlivosť na inzulín.
6. Podporuje zdravú pokožku a vlasy
Vitamíny skupiny B, zinok a selén, ktoré hliva obsahuje, prospievajú zdravej pokožke, nechtom a vlasom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Hliva ustricová je azda najznámejšia zdravá superhuba.
Hliva sa dá pripraviť na množstvo spôsobov – môžete ju restovať, pridať do polievok, omáčok či gulášov. Výborná je aj ako základ pre vegetariánske jedlá alebo na prípravu hlivového „perkeltu“.