Reklama

Rýchly, zdravý a efektný: Recept na hlivové špízy so šľahanou fetou. Vyskúšajte, neoľutujete!

Doprajte svojmu telu zdravšie jedlo. Zaraďte hlivu do svojho jedálnička

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hliva ustricová je skvelá voľba pre vaše zdravie a vitalitu. V kombinácii so syrom feta chutí neodolateľne. Presvedčte sa sami.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Koľko hlivy by sme mali zjesť denne, aby sme z nej mali zdravotné benefity?

    Hliva ustricová posilňuje imunitu, znižuje cholesterol, podporuje trávenie a má protizápalové účinky. Preto by rozhodne nemala chýbať ani na vašom tanieri. Pýtate sa prečo?

    Benefity konzumácie hlivy ustricovej:

    1. Posilňuje imunitný systém
    Hliva obsahuje beta-glukány, ktoré podporujú imunitu a pomáhajú organizmu lepšie sa brániť proti vírusom a baktériám. Pravidelná konzumácia môže znižovať riziko prechladnutí a infekcií.
    2. Zlepšuje trávenie
    Vďaka vysokému obsahu vlákniny podporuje správne fungovanie tráviaceho systému, čistí črevá a pôsobí ako prevencia proti zápche.
    3. Znižuje hladinu cholesterolu
    Hliva obsahuje látky, ktoré pomáhajú redukovať hladinu „zlého“ LDL cholesterolu v krvi a podporujú zdravie srdca.
    4. Má protizápalové účinky
    Prírodné zlúčeniny v hlive pomáhajú znižovať zápaly v tele, čo môže byť prospešné pri autoimunitných ochoreniach či chronických zápaloch.
    5. Prispieva k regulácii hladiny cukru v krvi
    Pre ľudí s cukrovkou je hliva skvelou voľbou, pretože podporuje stabilizáciu hladiny cukru v krvi a zlepšuje citlivosť na inzulín.
    6. Podporuje zdravú pokožku a vlasy
    Vitamíny skupiny B, zinok a selén, ktoré hliva obsahuje, prospievajú zdravej pokožke, nechtom a vlasom.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Hliva ustricová je azda najznámejšia zdravá superhuba.

    Hliva sa dá pripraviť na množstvo spôsobov – môžete ju restovať, pridať do polievok, omáčok či gulášov. Výborná je aj ako základ pre vegetariánske jedlá alebo na prípravu hlivového „perkeltu“.

    Autor článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.