Reklama

Rýchla a ZDRAVÁ MISKA: Táto kombinácia chutí sa vám zapáči!

Miska s krúpami, mangom a tofu.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Doprajte si niečo zdravé a zároveň chutné! Miska plná zdravých surovín vás zasýti bez výčitiek.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Koložvárska KAPUSTA: Skúste overený RECEPT od šéfkuchára. Lepšiu ste ešte nejedli!
    Zdroj: Tatiana Kubicová

    MISKA S KRÚPAMI, MANGOM A TOFU

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Miska s krúpami, mangom a tofu.

    Potrebujete:

    • 250 g krúp
    • 1 lyžica olivového oleja
    • 1 malá cibuľa
    • 1 strúčik cesnaku
    • 1 balenie neúdeného tofu
    • 1 lyžica sójovej omáčky
    • 1 stredne veľká cvikla (uvarená)
    • štvrť malej červenej kapusty
    • 1 červená paprika
    • pol malého manga";i:10;s:57:"mäso zo slepačej polievky alebo opečené kuracie prsia";i:11;s:7:"korenie

    NA DRESING:

    • 1 malý strúčik cesnaku
    • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
    • 1 lyžica nasekanej pažítky
    • 5-6 lyžíc olivového oleja
    • citrónová šťava
    • soľ, korenie

    POSTUP:

    1. Krúpy dobre premyte, zalejte ich vriacou vodou, osoľte a uvarte do mäkka.
    2. Na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja, pridajte cibuľu a osmažte dozlatista. Vsypte cesnak, krúpy a orestujte.
    3. Tofu nakrájajte na menšie kocky a dajte do misy. Pridajte lyžicu sójovej omáčky, štipku korenia a dobre premiešajte.
    4. Na rozohriatej panvici s nepriľnavým povrchom opražte tofu z každej strany.
    5. Pripravte malý zaváraninový pohár, ktorý sa dá zatvoriť. Dajte doň pretlačený cesnak, zázvor, pažítku, soľ, korenie, olej a citrónovú šťavu. Pohár zatvorte a dobre ním zatraste, aby sa všetky suroviny premiešali.
    6. Môžete servírovať: Na dno misky dajte krúpy. Repu a papriku nakrájané na plátky poukladajte po boku misky, vedľa uložte nakrájané kuracie mäso. Pridajte červenú kapustu nakrájanú najemno, chrumkavé tofu, mango nakrájané na mesiačiky a všetko polejte dresingom.

    Počuli ste už náš podcast?

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.