objednať časopis
všetky kategórie
JABLKOVÝ PÁJ

Dobré jedlo/ Laura Witteková

Rozohrejte rúru na NAJLEPŠIE jesenné pečenie: Koláče sú plné hrušiek, orechov, jabĺk a hrozna

Všetkého je dosť. Jabĺk, hrušiek i orechov. A my vám ponúkame tie najlepšie recepty!

JABLKOVÉ PITÉ

Jablkové pité
Zdroj: Dobré jedlo/archív

1 stredne veľký plech, 60 minút

Potrebujete:

  • 600 g polohrubej múky + na posypanie dosky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 150 g práškového cukru + na posypanie
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g rostlinného tuku s maslovou príchuťou
  • 1 vajce
  • 2 až 3 lyžice mlieka alebo smotany

Na plnku:

  • 6 až 8 jabĺk
  • 2 až 3 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 2 až 3 lyžice pikantného džemu (lesné ovocie, ríbezle, višne)