Jablkové pité

Dobré jedlo/Laura Witteková

9 skvelých JABLKOVÝCH koláčov: Najlepšie kúsky s MAKOM, karamelom i ORECHMI

Vybrali sme tie najšťavnatejšie koláče z jabĺk. Veď jeseň už klope na dvere.

OBRÁTENÉ JABLKOVÉ KOCKY

Obátený jablkový koláč
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

ZA PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Na korpus:

  • 4 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru
  • 50 ml horúcej vody
  • 50 ml oleja
  • 180 g polohrubej múky
  • pol balíčka kypriaceho prášku
  • 3 lyžice kakaa

Na jablkovú vrstvu:

  • 750 g očistených jabĺk
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 balíček škoricového cukru
  • šťavu z 1 citróna

Na tvarohový krém:

  • 600 ml mlieka
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 2 smotanovo-vanilkové pudingy
  • 250 g jemného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany

Na čokoládovú polevu:

  • 200    čokolády na varenie
  • 200 g kyslej smotany

Postup je na druhej strane...