Reklama

Recept na fantastické ARAŠIDOVÉ KARÍ S RYŽOU: Navarte z neho aj do zásoby!

Arašidové karí s ryžou.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Uvarte si chutné vegánske karí s lahodnými arašidmi. Ak vám náhodou z neho niečo zostane, môžete si ho uvarené pokojne zmraziť na neskôr až na tri mesiace.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Linda varí do 10 eur: Zapekané kuracie prsia so špenátom a mozzarellou

    Karí je názov pre širokú škálu jedál, korenín a omáčok pochádzajúcich najmä z južnej Ázie, najmä z Indie. Hoci sa často spája s pikantnými jedlami, karí môže byť jemné, krémové, sladké či aromatické, v závislosti od použitých ingrediencií a regionálnych variácií. My sme pre vás pripravili recept na arašidové karí so sladkými zemiakmi a so špenátom, ktoré príjemne zohreje telo aj dušu.

    Anketa

    Máte radi arašidové omáčky?

    • Milujem!50%
    • Zjem...0%
    • Veľmi ich nemusím.50%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Arašidové karí s ryžou.

    ARAŠIDOVÉ KARÍ S RYŽOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 lyžica kokosového oleja
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • kúsok zázvoru (veľkosť palca)
    • 1 až 2 lyžice thajskej červenej karí pasty
    • 1 lyžica jemného arašidového masla
    • 500 g sladkých zemiakov
    • 400 ml plechovka kokosového mlieka
    • 200 g špenátu
    • 1 limetka
    • 250 g basmati ryže (uvarenej)
    • pražené nesolené arašidy

    POSTUP:

    1. V hrnci na strednom plameni rozohrejte jednu lyžicu kokosového oleja. Asi 5 minút na ňom opekajte očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno. Potom pridajte prelisované strúčiky cesnaku a nastrúhaný kúsok zázvoru. Opekajte ešte minútu.
    2. Vmiešajte 1 až 2 lyžice karí pasty, lyžicu arašidového masla a očistené sladké zemiaky nakrájané na kocky. Prilejte kokosové mlieko a 200 ml vody. Karí priveďte do varu, znížte teplotu a odkryté varte 25 až 30 minút alebo kým bataty nezmäknú.
    3. Do karí primiešajte špenát a šťavu z limetky. Podávajte s uvarenou ryžou a posypte arašidmi opraženými nasucho.
    4. Kým sa karí varí, pripravte ryžu: Prepláchnite ju a nasypte do hrnca s vriacou osolenou vodou. Keď sa ryža začne variť, plameň stíšte na minimum a pod pokrievkou varte 5 minút. Plameň vypnite, ale hrniec nechajte na sporáku. Ryža sa pod pokrievkou ďalej varí 15 minút.

     

    Autori článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.