Reklama

Exotika na dnes: Karí s kuracím mäsom a zeleninou!

Vôňa tohto kari vás dostane!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Zažiadalo sa vám niečo netradičné? Vyskúšajte kuracie mäso v lahodnej krémovej omáčke.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAKLADANÝ CAMEMBERT: Dobrota, ktorú môžete aj darovať!

    LAHODNÉ KURACIE KARÍ SO ZELENINOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Vôňa tohto kari vás dostane!

    Potrebujete:

    • 400 g kuracích pŕs
    • 150 g gréckeho jogurtu
    • 1 lyžicu škrobu
    • 1 lyžicu karí korenia
    • soľ, korenie
    • 1 lyžicu oleja
    • 20 g masla
    • 1 väčšiu cibuľu
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 1 lyžičku žltej karí pasty";i:10;s:11:"1 brokolicu";i:11;s:19:"1 červenú papriku";i:12;s:7:"2 mrkvy";i:13;s:44:"1 plechovku lúpaných krájaných paradajok";i:14;s:30:"1 plechovku kokosového mlieka

    POSTUP:

    1. Kuracie prsia nakrájajte na malé kúsky, zmiešajte s gréckym jogurtom, pridajte soľ, korenie, karí korenie a škrob. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
    2. Zatiaľ si očistite a nakrájajte cibuľu nadrobno, brokolicu rozoberte na ružičky, mrkvu nastrúhajte pomocou škrabky na zemiaky, papriku nakrájajte na kúsky.
    3. Do woku dajte olej, pridajte maslo a rozohrejte. Sprudka opečte mäso a vyberte do na tanier. V tej istej panvici opečte cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak, karí korenie a nakrájanú zeleninu. Zalejte lúpanými paradajkami a kokosovým mliekom. Nechajte variť, kým bude zelenina polomäkká a pridajte aj opečené kúsky mäsa. V prípade potreby dosoľte a podávajte s ryžou a koriandrom.

    Dobrý tip: V prípade, že vám mäso nechutí, použite tofu a vynechajte maslo, prípadne použite jeho rastlinnú náhradu a máte skvelé vegánske jedlo.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.