Recept na COOKIES: Arašidové maslo a ríbezľový džem v nich priam spievajú!
6. 1. 2025, 6:03

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Tieto cookies spájajú krémovú chuť arašidového masla s kyselkavým nádychom ríbezľového džemu. Výsledkom sú cookies, ktoré si zamilujete hneď po prvom zahryznutí!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku

Prečo sú cookies také obľúbené?
Cookies sú univerzálne – môžete ich prispôsobiť podľa svojej chuti, jednoducho sa pripravujú a sú skvelé ako rýchly snack, dezert ku káve alebo darček. Recept na cookies od cukrárky Dobrého jedla v sebe kombinuje dve fantastické suroviny, ktoré si vynikajúco rozumejú - arašidové maslo a ríbezľový džem. Poďte si ich upiecť spolu s nami!
Tipy na dokonalé cookies
- Zmäknuté maslo: Používajte maslo pri izbovej teplote pre hladké cesto.
- Chladenie cesta: Pred pečením nechajte cesto aspoň 30 minút v chladničke – cookies si zachovajú tvar.
- Správna teplota rúry: Pečte pri teplote 175 °C 8–12 minút, v závislosti od veľkosti.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Cookies s arašidovým maslom.
COOKIES S ARAŠIDOVÝM MASLOM
25 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 13 AŽ 15 MINÚT
Potrebujete:
- 113 g masla izbovej teploty
- 150 g krupicového cukru
- 50 g trstinového cukru
- 230 g arašidového masla
- 1 vajce L
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 180 g hladkej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli
- ríbezľový džem
POSTUP:
- Maslo s cukrom vyšľahajte na svetlú, nadýchanú penu. Vlejte arašidové maslo a opäť prešľahajte.
- Pridajte vajce, vanilkovú pastu, preosiatu múku so sódou bikarbónou a soľou. Vypracujte hladké cesto.
- Z cesta vytvarujte guľôčky s priemerom približne 4 cm a poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi guľôčkami nechajte dostatočný priestor, lebo cesto sa pri pečení roztečie. Guľôčky stlačte na hrúbku 1,5 cm a v strede urobte širšiu priehlbinu. Tú naplňte ríbezľovým džemom.
- Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 13 až 15 minút. Sušienky by mali zozlatnúť len po okrajoch. Nechajte vychladnúť.