Reklama

Recept na COOKIES: Arašidové maslo a ríbezľový džem v nich priam spievajú!

Cookies s arašidovým maslom.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tieto cookies spájajú krémovú chuť arašidového masla s kyselkavým nádychom ríbezľového džemu. Výsledkom sú cookies, ktoré si zamilujete hneď po prvom zahryznutí!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Rýchly recept na čokoládové cookies

    Prečo sú cookies také obľúbené?

    Cookies sú univerzálne – môžete ich prispôsobiť podľa svojej chuti, jednoducho sa pripravujú a sú skvelé ako rýchly snack, dezert ku káve alebo darček. Recept na cookies od cukrárky Dobrého jedla v sebe kombinuje dve fantastické suroviny, ktoré si vynikajúco rozumejú - arašidové maslo a ríbezľový džem. Poďte si ich upiecť spolu s nami!

    Tipy na dokonalé cookies

    • Zmäknuté maslo: Používajte maslo pri izbovej teplote pre hladké cesto.
    • Chladenie cesta: Pred pečením nechajte cesto aspoň 30 minút v chladničke – cookies si zachovajú tvar.
    • Správna teplota rúry: Pečte pri teplote 175 °C 8–12 minút, v závislosti od veľkosti.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Cookies s arašidovým maslom.

    COOKIES S ARAŠIDOVÝM MASLOM

    25 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 13 AŽ 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 113 g masla izbovej teploty
    • 150 g krupicového cukru
    • 50 g trstinového cukru
    • 230 g arašidového masla
    • 1 vajce L
    • 1 lyžička vanilkovej pasty
    • 180 g hladkej múky
    • 1 lyžička sódy bikarbóny
    • štipka soli
    • ríbezľový džem

    POSTUP:

    1. Maslo s cukrom vyšľahajte na svetlú, nadýchanú penu. Vlejte arašidové maslo a opäť prešľahajte.
    2. Pridajte vajce, vanilkovú pastu, preosiatu múku so sódou bikarbónou a soľou. Vypracujte hladké cesto.
    3. Z cesta vytvarujte guľôčky s priemerom približne 4 cm a poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi guľôčkami nechajte dostatočný priestor, lebo cesto sa pri pečení roztečie. Guľôčky stlačte na hrúbku 1,5 cm a v strede urobte širšiu priehlbinu. Tú naplňte ríbezľovým džemom.
    4. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 13 až 15 minút. Sušienky by mali zozlatnúť len po okrajoch. Nechajte vychladnúť.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.