Reklama

Pizza z cottage cheesu: Rýchla, sýta a vhodná aj pri chudnutí

Pripravte si cesto na pizzu z cottage cheesu! Obložiť ju môžete podľa vlastnej fantázie a pochutnajte si bez výčitiek.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hľadáte ľahkú, rýchlu a bielkovinami nabitú alternatívu klasickej pizze? Vyskúšajte túto verziu s cottage cheesom, ktorú si môžete obložiť podľa chuti a hotová je za pár minút. Ideálna na zdravý obed aj večeru bez výčitiek.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAJMENŠÍ chlieb či pizza na svete: Hodiny pečenia sa oplatili!

    Prepadla vás chuť na pizzu, ale rýchlo ste sa s ňou rozlúčili, lebo si nechcete kaziť letnú formu, na ktorej ste pracovali celú zimu? Stavte na cesto z cottage cheesu. Cottage cheese je jednou z najobľúbenejších potravín v jedálničkoch tých, ktorí sa snažia jesť vyvážene, zdravo a s dôrazom na príjem bielkovín. Je ľahko stráviteľný, nízkotučný, no zároveň mimoriadne sýty. Obsahuje kvalitné mliečne bielkoviny, vápnik a minimum sacharidov, vďaka čomu je ideálny pre športovcov, ľudí pri redukcii hmotnosti aj tých, ktorí chcú nahradiť kalorickejšie suroviny výživnejšou alternatívou.

    Zdroj: Pexels.com

    Cottage cheese je veľmi univerzálny.

    Mimoriadne univerzálny

    Cottage cheese je navyše mimoriadne univerzálny – môžete ho konzumovať nasladko aj naslano. Hodí sa do ovocných raňajok, palaciniek, ale aj do slaných jedál ako sú nátierky, koláče, placky, žemličky či – ako v tomto prípade – jednoduchá pizza.

    Zdroj: Shutterstock

    Pripravte si cesto na pizzu z cottage cheesu! Obložiť ju môžete podľa vlastnej fantázie a pochutnajte si bez výčitiek.

    Fit pizza zo syra cottage

    1 pizza (cca 2 porcie)

    Potrebujete: 

    • 200 g cottage cheese
    • 1 vajce
    • 70 g  ovsených vločiek alebo ovsenej múky (môžete použiť aj špaldovú či pšeničnú hladkú)
    • štipka soli

    Na obloženie 

    • paradajkový pretlak alebo domáca omáčka, obľúbená zelenina (šampiňóny, paprika, cuketa...), šunka, tuniak alebo tofu, strúhaný syr (napr. mozzarella alebo eidam)

    Postup: 

    1. Cottage cheese vložte do misky, pridajte vajce, ovsené vločky (alebo múku), soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte alebo rozmixujte do hladkej hmoty, ak nechcete mať v ceste kúsky syra.

    2. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru pizze – približne 0,5 cm hrubé. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút, kým cesto spevní tvar. 

    3.  

      Vyberte z rúry, potrite paradajkovou omáčkou a navrstvite oblohu podľa chuti. Posypte syrom a vráťte do rúry ešte na 10 minút, kým sa syr pekne roztopí a zozlatne.

       

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.