Reklama

Chrumkavá reďkovka, krémový základ a bylinky – jarná nátierka v novom šate

Jarná nátierka s redkvičkami.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chutná nátierka s reďkovkou je ako prvý jarný lúč slnka na tanieri – svieža a lahodná. Ideálna na raňajky, desiatu aj jarný piknik!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Krehké košíčky s cviklovou nátierkou od Martiny Gromovej

    Jarná nátierka s bylinkami, chrumkavými reďkovkami a paprikou je skvelý spôsob, ako privítať teplé mesiace a dodať telu vitamíny, minerály a sviežosť. Základom tejto nátierky je smotanový syr, ktorý jej dodáva krémovú textúru a jemnú chuť. K tomu pridáme čerstvé bylinky, ktoré sú plné antioxidantov a dodávajú nátierke skvelý, osviežujúci nádych. Chrumkavé reďkovky a paprika zasa prinášajú nielen vynikajúcu chuť, ale aj textúru, ktorá vyvažuje jemnosť smotanového základu.

    Prečo jesť reďkovky?

    Reďkovky bohaté na vitamín C, ktorý posilňuje imunitu, a zároveň obsahujú vysoký podiel vlákniny, ktorá podporuje trávenie a pomáha udržiavať zdravú črevnú mikroflóru. Okrem toho sú nízkokalorické, čo robí túto nátierku ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa snažia o zdravé stravovanie. Reďkovky majú aj protizápalové účinky a prispievajú k hydratácii, čo je obzvlášť dôležité v teplejších mesiacoch.

    Táto jarná nátierka s bylinkami, reďkovkami a paprikou je ideálnym spôsobom, ako si dopriať sviežosť a zdravie v každom súste. Je to skvelý doplnok k raňajkám, obedom alebo večeriam, ktorý obohatí vašu stravu o živiny a zároveň poteší vaše chuťové poháriky.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Jarná nátierka s redkvičkami.

    Jarná nátierka s reďkovkou

    4 porcie, príprava 15 minút
    INGREDIENCIE

    • 150 g smotanového syra
    • 1 mrkva
    • pol červenej papriky
    • 2 jarné cibuľky
    • 5 reďkoviek
    • 1 lyžica nasekaných čerstvých byliniek (pažítka, petržlenová vňať, žerucha, bazalka)
    • 1 lyžička citrónovej šťavy
    • mletá červená paprika podľa chuti
    • soľ, mleté biele korenie

    POSTUP

    1. Do misky dajte prírodný syr. Pridajte očistenú a na jemné rezančeky nastrúhanú mrkvu (môžete ju predtým podusiť na masle), na miniatúrne kocky nakrájanú červenú papriku, nadrobno nakrájané jarné cibuľky a reďkovky.
    2. Všetky ingrediencie vymiešajte do krémova. Zľahka primiešajte nadrobno nakrájané obľúbené bylinky, pridajte citrónovú šťavu, trochu červenej papriky, soli a bieleho korenia.
    3. Nátierku podávajte na obľúbenom chlebíku, ozdobenom plátkami reďkovky, ale môžete ju aj natrieť na tortilu, zrolovať a potom nakrájať na miniporcie.

    Autor článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.