Chrumkavá reďkovka, krémový základ a bylinky – jarná nátierka v novom šate
11. 4. 2025, 19:01

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Chutná nátierka s reďkovkou je ako prvý jarný lúč slnka na tanieri – svieža a lahodná. Ideálna na raňajky, desiatu aj jarný piknik!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Katarína Brunovská
Galéria k článku

Jarná nátierka s bylinkami, chrumkavými reďkovkami a paprikou je skvelý spôsob, ako privítať teplé mesiace a dodať telu vitamíny, minerály a sviežosť. Základom tejto nátierky je smotanový syr, ktorý jej dodáva krémovú textúru a jemnú chuť. K tomu pridáme čerstvé bylinky, ktoré sú plné antioxidantov a dodávajú nátierke skvelý, osviežujúci nádych. Chrumkavé reďkovky a paprika zasa prinášajú nielen vynikajúcu chuť, ale aj textúru, ktorá vyvažuje jemnosť smotanového základu.
Prečo jesť reďkovky?
Reďkovky sú bohaté na vitamín C, ktorý posilňuje imunitu, a zároveň obsahujú vysoký podiel vlákniny, ktorá podporuje trávenie a pomáha udržiavať zdravú črevnú mikroflóru. Okrem toho sú nízkokalorické, čo robí túto nátierku ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa snažia o zdravé stravovanie. Reďkovky majú aj protizápalové účinky a prispievajú k hydratácii, čo je obzvlášť dôležité v teplejších mesiacoch.
Táto jarná nátierka s bylinkami, reďkovkami a paprikou je ideálnym spôsobom, ako si dopriať sviežosť a zdravie v každom súste. Je to skvelý doplnok k raňajkám, obedom alebo večeriam, ktorý obohatí vašu stravu o živiny a zároveň poteší vaše chuťové poháriky.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Jarná nátierka s redkvičkami.
Jarná nátierka s reďkovkou
4 porcie, príprava 15 minút
INGREDIENCIE
- 150 g smotanového syra
- 1 mrkva
- pol červenej papriky
- 2 jarné cibuľky
- 5 reďkoviek
- 1 lyžica nasekaných čerstvých byliniek (pažítka, petržlenová vňať, žerucha, bazalka)
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- mletá červená paprika podľa chuti
- soľ, mleté biele korenie
POSTUP
- Do misky dajte prírodný syr. Pridajte očistenú a na jemné rezančeky nastrúhanú mrkvu (môžete ju predtým podusiť na masle), na miniatúrne kocky nakrájanú červenú papriku, nadrobno nakrájané jarné cibuľky a reďkovky.
- Všetky ingrediencie vymiešajte do krémova. Zľahka primiešajte nadrobno nakrájané obľúbené bylinky, pridajte citrónovú šťavu, trochu červenej papriky, soli a bieleho korenia.
- Nátierku podávajte na obľúbenom chlebíku, ozdobenom plátkami reďkovky, ale môžete ju aj natrieť na tortilu, zrolovať a potom nakrájať na miniporcie.