Zemiakové PLACKY: Poriadne cesnakové, nech vás obchádza choroba
18. 2. 2022, 16:51 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:26)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Spoľahnite sa na prírodné antibiotiká, kam patrí aj cesnačik.
- Dĺžka prípravy (min): 30
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 900 g surových zemiakov
- 1 ks sušený majorán
- 1 ks celú rascu
- 2 - 3 ks vajcia
- 1 ks väčšiu cibuľu
- 5 ks strúčikov cesnaku
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 1 ks strúhanku na zahustenie
- 1 ks olej na vyprážanie
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpte. Na hrubom strúhadle zemiaky nastrúhajte spolu s cibuľou. Pridajte prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať a celé vajcia.
Krok 2
Podľa chuti osoľte, okoreňte, pridajte sušený majorán, celú rascu a prisypte preosiatu strúhanku na zahustenie. Všetko spolu premiešajte.
Krok 3
Z masy pomocou lyžice tvarujte na vymastenej panvici placky a na miernom plameni z obidvoch strán upečte.