Reklama

Zemiakové PLACKY: Poriadne cesnakové, nech vás obchádza choroba

placky

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Spoľahnite sa na prírodné antibiotiká, kam patrí aj cesnačik.

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 900 g surových zemiakov
  • 1 ks sušený majorán
  • 1 ks celú rascu
  • 2 - 3 ks vajcia
  • 1 ks väčšiu cibuľu
  • 5 ks strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 ks strúhanku na zahustenie
  • 1 ks olej na vyprážanie
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpte. Na hrubom strúhadle zemiaky nastrúhajte spolu s cibuľou. Pridajte prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať a celé vajcia. 

Krok 2

Podľa chuti osoľte, okoreňte, pridajte sušený majorán, celú rascu a prisypte preosiatu strúhanku na zahustenie. Všetko spolu premiešajte.

Krok 3

Z masy pomocou lyžice tvarujte na vymastenej panvici placky a na miernom plameni z obidvoch strán upečte.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!