Reklama

Najsviežejšia STUDENÁ POLIEVKA: Z uhoriek ju máte hotovú šmahom ruky!

Krémová uhorková polievka.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Osviežujúca krémová uhorková polievka je ideálnym riešením pre horúce letné dni. Príprava receptu na studenú polievku je skutočne rýchla a jednoduchá.

Vďaka kombinácii čerstvých uhoriek, koriandra a limetkovej šťavy ponúka naša studená polievka výnimočnú chuť. Pikantná jalapeňo paprička dodáva polievke správny šmrnc, zatiaľ čo hustý jogurt a kyslá smotana zabezpečujú krémovú konzistenciu.

Tento recept je nielen osviežujúci a chutný, ale aj výživný. Uhorky obsahujú vysoký podiel vody, čo pomáha pri hydratácii počas horúcich dní, a jogurt pridáva bielkoviny a probiotiká, ktoré sú prospešné pre tráviaci systém.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Krémová uhorková polievka.

KRÉMOVÁ UHORKOVÁ POLIEVKA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, OPEKANIE 5 MINÚT

Potrebujete:

Na polievku:

  • 1 jalapeňo paprička
  • 1 malá šalotka
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 1 veľká šalátová uhorka
  • hrsť koriandrových lístkov
  • 1-2 lyžice limetkovej šťavy
  • 285 g hustého jogurtu
  • 55 g kyslej smotany
  • soľ, mleté biele korenie podľa chuti
  • pol lyžičky mletého koriandra

Na ozdobenie:

  • 8 kreviet
  • lyžica olivového oleja
  • soľ, korenie
  • lyžica kyslej smotany
  • uhorka
  • jalapeňo paprička
  • kôpor
  • pažítkové kvety
  • limetková kôra

POSTUP:

  1. Do mixéra vložte tretinu nakrájanej jalapeno papričky a všetky ostatné suroviny. Všetko spolu rozmixujte na hladkú zmes. Vložte do chladničky, aby bola polievka pred podávaním dobre vychladená.
  2. Krevety opečte na olivovom oleji, osoľte, okoreňte.
  3. Vychladnutú polievku naservírujte do misiek, polejte kyslou smotanou, poukladajte krevety, ozdobte plátkami uhoriek, jalapeňo papričkami, kôprom, pažítkovými kvetmi a limetkovou kôrou.

Autori článku

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.