NAJLEPŠIE plnené pečené ZEMIAKY presne ako OD BABIČKY!
29. 9. 2023, 15:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Reklama
Jedlo plné pravých slovenských chutí!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Chutné jedlá spred desaťročí - čo sa varilo v PrešporkuPEČENÉ PLNENÉ ZEMIAKY
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Skvelé pečené plnené zemiaky.
Potrebujete:
- 1 kg zemiakov
- 250 g bryndze
- 250 g bieleho jogurtu
- 50 g masla
- 100 g slaniny
- 200 g kyslej smotany
- zväzok jarnej cibuľky
- soľ, korenie
POSTUP:
- Zemiaky umyte a uvarte v šupke do polomäkka. Každý zemiak nakrojte na polovicu a vydlabte časť zemiakov. Vydlabané kúsky zemiakov zmiešajte s kyslou smotanou, vypraženou slaninou, jarnou cibuľkou, okoreňte a osoľte.
- Do každého zemiaka vložte kúsok masla a navrstvite plnku. Dajte do rúry vyhriatej na 200°C na približne 20 minút.
- Zatiaľ si pripravte dresing z bryndze, jogurtu, soli a korenia. Hotové upečené zemiaky polejte dresingom a podávajte ešte horúce.