Reklama

NAJLEPŠIE plnené pečené ZEMIAKY presne ako OD BABIČKY!

Grilované zemiaky s bryndzou

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jedlo plné pravých slovenských chutí!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chutné jedlá spred desaťročí - čo sa varilo v Prešporku

    PEČENÉ PLNENÉ ZEMIAKY

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Skvelé pečené plnené zemiaky.

    Potrebujete:

    • 1 kg zemiakov
    • 250 g bryndze
    • 250 g bieleho jogurtu
    • 50 g masla
    • 100 g slaniny
    • 200 g kyslej smotany
    • zväzok jarnej cibuľky
    • soľ, korenie

    POSTUP:

    1. Zemiaky umyte a uvarte v šupke do polomäkka. Každý zemiak nakrojte na polovicu a vydlabte časť zemiakov. Vydlabané kúsky zemiakov zmiešajte s kyslou smotanou, vypraženou slaninou, jarnou cibuľkou, okoreňte a osoľte.
    2. Do každého zemiaka vložte kúsok masla a navrstvite plnku. Dajte do rúry vyhriatej na 200°C na približne 20 minút.
    3. Zatiaľ si pripravte dresing z bryndze, jogurtu, soli a korenia. Hotové upečené zemiaky polejte dresingom a podávajte ešte horúce.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.