Reklama

Lepšie a ľahšie, než žemľovka! Pomíňajte staré croissanty v tomto recepte

Zapečené croissanty s vanilkovým krémom.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ako zužitkovať staré croissanty alebo iné sladké pečivo? Vyskúšajte náš recept na zapečené croissanty s vanilkovým krémom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáci croissant a jeho výroba: Skúsite? Je to ľahké

    Každému sa občas stane, že nestihne minúť pečivo v stave najväčšej čerstvosti. Jednoduchý a chutný spôsob, ako spotrebovať staršie pečivo je zapiecť ho a poliať vanilkovým krémom. Nemusíte na to použiť iba croissanty, ale dobre vám poslúžia aj makovky alebo iné sladké pečivo.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Zapečené croissanty s vanilkovým krémom.

    ZAPEČENÉ CROISSANTY S VANILKOVÝM KRÉMOM

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 160 g masla izbovej teploty + na vymazanie formy
    • 80 g krupicového cukru
    • 5 vajec L
    • 500 ml šľahačkovej smotany
    • 2 lyžičky vanilkového extraktu
    • štipka soli
    • 6 veľkých croissantov
    • 250 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok

    Na vanilkový krém:

    • 4 žĺtky
    • 25 g kukuričného škrobu
    • 3 lyžice krupicového cukru
    • 500 ml mlieka

    POSTUP:

    1. Vyšľahajte maslo s cukrom na svetlú penu. Po jednom zapracujte vajíčka. Pridajte smotanu, vanilku, soľ a premiešajte.
    2. Do maslom vymazanej zapekacej misy poukladajte natrhané croissanty. Posypte ich čučoriedkami a zalejte pripravenou zmesou. Misu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 30 minút. Ak by pri pečení začal povrch croissantov rýchlo hnednúť, prikryte ich alobalom a dopečte.
    3. Zatiaľ si pripravte vanilkový krém. Do misy dajte žĺtky, škrob, cukor a dobre rozmiešajte. Za stáleho miešania zalejte žĺtkovú zmes mliekom zohriatym pod bod varu. Keď sa teploty vyrovnajú, prelejte zmes do hrnca a za stáleho miešania uvarte krém.
    4. Porcie polejte vanilkovým krémom a vychutnajte si túto dobrotu.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.