Reklama

Kúpili ste na sviatky ANANÁS? Šupnite ho do KARÍ RYŽE S MORČACINOU

Opečená karí ryža s ananásom a morčacím mäsom

Zdroj: Andy Drgoň, @thainechsapaci

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Čo s ananásom, ktorý ste kúpili na Vianoce? Pridajte ho do opečenej karí ryže s morčacím mäsom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

    OPEČENÁ KARÍ RYŽA S ANANÁSOM A MORČACÍM MÄSOM

    Recept Dobrému jedlu venoval Andy Drgoň z foodblogu Thai nech sa páči

    4-5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Zdroj: Andy Drgoň, @thainechsapaci

    Opečená karí ryža s ananásom a morčacím mäsom

    Potrebujete:

    • veľký hrnček ryže (jazmínová alebo basmati)
    • 400-450 g morčacích pŕs
    • 3 strúčiky cesnaku
    • olej (napríklad sezamový)
    • čili vločky alebo čerstvé čili papričky
    • 1 lyžica žltej thai pasty karí (môže byť bežné korenie karí)
    • 1 mrkva
    • za 2 hrste ružičiek brokolice
    • 2 lyžice sladkej sójovej omáčky
    • 2 lyžice ustricovej omáčky";i:10;s:26:"1 lyžica rybacej omáčky";i:11;s:29:"pol lyžičky bieleho korenia";i:12;s:21:"pol lyžičky kurkumy";i:13;s:8:"2 vajcia";i:14;s:23:"hrnček kešu orieškov";i:15;s:44:"1 ananás (podľa chuti stačí aj polovica)";i:16;s:9:"1 cibuľa";i:17;s:18:"za hrsť koriandra

    POSTUP:

    1. Uvarte ryžu al dente. Počas toho opečte na oleji vo woku na drobno nakrájaný cesnak, na kocky nakrájané morčacie mäso a čili.
    2. Po pár minútach vyberte mäso z woku, prilejte doň olej a orestujte pastu karí. Pridajte nakrájanú mrkvu a do woku vložte späť morčacie mäso s cesnakom. Podlejte trochou vody a poduste mrkvu s brokolicou.
    3. Keď sa voda odparí, pridajte ryžu spolu s omáčkami, korením, kurkumou a opekajte. Pridajte vajcia, z ktorých na boku woku urobte praženicu, a zmiešajte s ryžou.
    4. Na záver pridajte kešu oriešky opečené na samostatnej suchej panvici, na malé kúsky nakrájaný ananás a čerstvú cibuľu spolu s koriandrom.

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.