Krupicový nákyp s malinami: Oživte si spomienku na maškrtu detstva
18. 7. 2020, 11:56 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:22)

Zdroj: Anza
Krupicový nákyp s malinami: Oživte si spomienku na maškrtu detstva
- Dĺžka prípravy (min): 90
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 1 l mlieka
- 160 g detskej krupice
- 3-4 lyžice medu
- 2 ks vajcia
- 3 lyžice tuku Alsan (rastlinná alternatíva masla)
- 350 g mrazených malín
- 2 lyžice pomletých mandlí
- 130 g čerstvých malín na ozdobu
- 1 lyžica nadrobno posekaných orechov
- 1 ks stéviový cukor
Postup
Krok 1
Z mlieka a krupice uvarte kašu. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh, žĺtky vymiešajte s medom a 1 ½ lyžice tuku. Do mierne vychladnutej kaše vmiešajte vymiešané žĺtky, pomleté mandle a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 2
Polovicu masy dajte na dno silikónovej formy na chlebík. Rozložte polovicu mrazených malín, rozotrite zvyšnú časť ochutenej kaše a na povrch dajte zostávajúcu časť mrazených malín. Na maliny dajte kúsky zvyšného tuku, vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C upečte.
Krok 3
Po upečení nechajte vychladnúť a odložte do chladničky. Po stuhnutí pokrájajte, posypte stéviovým cukrom, dozdobte malinami a posekanými orechmi.