Reklama

Krupicový nákyp s malinami: Oživte si spomienku na maškrtu detstva

Anza

Zdroj: Anza

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Krupicový nákyp s malinami: Oživte si spomienku na maškrtu detstva

  • Dĺžka prípravy (min): 90
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 1 l mlieka
  • 160 g detskej krupice
  • 3-4 lyžice medu
  • 2 ks vajcia
  • 3 lyžice tuku Alsan (rastlinná alternatíva masla)
  • 350 g mrazených malín
  • 2 lyžice pomletých mandlí
  • 130 g čerstvých malín na ozdobu
  • 1 lyžica nadrobno posekaných orechov
  • 1 ks stéviový cukor

Postup

Krok 1

Z mlieka a krupice uvarte kašu. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh, žĺtky vymiešajte s medom a 1 ½ lyžice tuku. Do mierne vychladnutej kaše vmiešajte vymiešané žĺtky, pomleté mandle a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.

Krok 2

Polovicu masy dajte na dno silikónovej formy na chlebík. Rozložte polovicu mrazených malín, rozotrite zvyšnú časť ochutenej kaše a na povrch dajte zostávajúcu časť mrazených malín. Na maliny dajte kúsky zvyšného tuku, vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C upečte.

Krok 3

Po upečení nechajte vychladnúť a odložte do chladničky. Po stuhnutí pokrájajte, posypte stéviovým cukrom, dozdobte malinami a posekanými orechmi.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!