KOKOSOVÁ SMOTANA lahodne zjemní thajskú polievku tom kha gai!
29. 1. 2025, 10:47

Video Player is loading.
Chute Thajska v horúcej a štipľavej polievke TOM YAM
Zdroj: Shutterstock
Thajská polievka Tom Kha Gai s kokosovou smotnou a kuracím mäsom.
Polievka tom kha gai
4 porcie, príprava 20 minút, varenie 30 minút
POTREBUJETE:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- strúčiky cesnaku
- 1 čili paprička
- 10 g citrónovej kôry
- 400 g kuracích pŕs
- 100 g húb šitake
- 2 lyžice rybej omáčky
- 1 liter vývaru
- 150 ml kokosovej smotany
- 2 limetkové listy
- 3 stonky citrónovej trávy
- 2 lyžice šťavy z limetky
- soľ
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 paradajky
- koriandrová vňať
POSTUP:
-
Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte na plátky nakrájaný cesnak, nakrájanú čili papričku bez jadierok a citrónovú kôru vcelku. Potom pridajte mäso nakrájané na kocky a opekajte, kým nebude mať bledú farbu. Pridajte huby a rybiu omáčku.
-
Zalejte horúcim vývarom, prevarte a prilejte kokosovú smotanu. Pridajte naklepané limetkové listy a citrónovú trávu.
-
Varte asi 15 minút, pridajte limetkovú šťavu a prevarte. Osoľte, dochuťte cukrom, kôru, listy a trávu vyberte. Polievkou zalejte na tanieroch prekrojené paradajky a posypte nasekanou koriandrovou vňaťou.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama