Sýta kapustová polievka s mäsom

Laura Witteková

KAPUSTOVÉ hry: Strúhajte, nakladajte, zobkajte!

Už sa začali a môžu trvať aj celú zimu. Strúhajte, nakladajte, zobkajte ju surovú a čím skôr vyskúšajte tieto skvelé recepty. Dobrú chuť!

červená kapusta
Čítajte viac
Super zdravá ČERVENÁ KAPUSTA: V čase chrípky a korony ju varte každý deň!

Kapustový koláč so slaninkou

Kapustový koláč so slaninkou
Kapustový koláč so slaninkou
Zdroj: Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30-35 MINÚT

Potrebujete:

  • 300 g bielej kapusty
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 lyžica nasekaného kôpru
  • pol červenej papriky
  • 50 g slaniny (prerastenej)
  • 4 vajcia L
  • 60 g kyslej smotany
  • 60 g majonézy
  • 50 g hladkej múky
  • tretina lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • soľ, korenie
  • 100 g mozzarelly na posypanie
  • maslo na vymazanie formy a 2 lyžice parmezánu na vysypanie formy

POSTUP:

  1. Rúru vyhrejte na 190 °C, okrúhlu formu vymažte maslom a vysypte strúhaným parmezánom.
  2. Kapustu nakrájajte na tenké pásiky, ideálne, ak na to použijete mandolínu. Osoľte, premiešajte a nechajte 30 minút odležať – kapusta tak zjemnie. Keď pustí vodu, sceďte ju.
  3. Ku kapuste pridajte jarnú cibuľku nakrájanú na tenké kolieska, nasekaný kôpor, papriku a slaninu nakrájanú na malé kocky, okoreňte podľa chuti, premiešajte a zmes rozložte na dno formy.
  4. V mise vymiešajte vajcia, kyslú smotanu, majonézu, soľ, a korenie podľa chuti. Prisypte múku, kypriaci prášok, kukuričný škrob a premiešajte. Hmotu vylejte na kapustu, posypte nastrúhanou mozzarellou a vložte do vyhriatej rúry. Pečte 30-35 minút dozlatista. Nechajte chvíľu vychladnúť a môžete podávať.

Kategórie