Je čas upiecť MEDOVNÍČKY: Máme pre vás výborný recept na tradičné nemecké s glazúrou!
30. 11. 2024, 14:01

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Príprava tradičných nemeckých medovníčkov je naozaj jednoduchá. Overený recept od cukrárky je zárukou úspechu!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
16 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Medovníkové variácie: Vyskúšajte čarovné nápady na VianoceUžite si predvianočné pečenie a namiesto zložitého zdobenia tieto medovníky potrite glazúrou. Tradičné nemecké medovníčky po uschnutí uložte do vzduchotesnej nádoby spolu s plátkami pomarančovej kôry. Čím dlhšie odležia, tým budú lepšie. Uložte si aj tento recept, je naozaj výborný!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Tradičné nemecké medovníčky s glazúrou.
TRADIČNÉ NEMECKÉ MEDOVNÍČKY
30 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 12 AŽ 15 MINÚT, ODLEŽANIE CESTA 24 HODÍN
Potrebujete:
Na cesto:
- 170 g medu
- 200 g trstinového cukru muscovado
- 60 g masla
- 1 lyžička pomarančovej kôry
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- 2 lyžičky mletej škorice
- pol lyžičky perníkového korenia
- štvrť lyžičky mletého sušeného zázvoru
- štvrť lyžičky mletých klinčekov
- štvrť lyžičky mletého muškátového orieška
- štipka bieleho korenia
- 1 vajce
- 300 g hladkej múky
- 100 g mletých mandlí
Na glazúru:
- 120 g práškového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 1 lyžička rumu
POSTUP:
- Med s cukrom na miernom plameni zohrejte, tak aby sa cukor úplne rozpustil. Pridajte nakrájané maslo, obe citrusové kôry a rozmiešajte do rozpustenia. Vmie- šajte kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ, všetko korenie a vajíčko. Pridajte múku s mletými mandľami a vypracujte mäkké a mierne lepivé cesto.
- Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a odložte aspoň na hodinu chladničky, ideálne však cez noc.
- Oddýchnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 5 mm a vykrajujte z neho srdiečka, hviezdičky alebo iné obľúbené tvary. Vykrojené medovníčky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 minút.
- Kým sa medovníčky pečú, pripravte si polevu zmiešaním všetkých surovín. Po upečení, medovníčky preložte na mriežku, aby trochu vychladli a potom ich ešte teplé potrite polevou. Polevu nechajte zaschnúť a ak chcete mať medovníčky ešte svetlejšie, potrite ich druhou vrstvou polevy.