Reklama

Je čas upiecť MEDOVNÍČKY: Máme pre vás výborný recept na tradičné nemecké s glazúrou!

Tradičné nemecké medovníčky s glazúrou.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Príprava tradičných nemeckých medovníčkov je naozaj jednoduchá. Overený recept od cukrárky je zárukou úspechu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Medovníkové variácie: Vyskúšajte čarovné nápady na Vianoce

    Užite si predvianočné pečenie a namiesto zložitého zdobenia tieto medovníky potrite glazúrou. Tradičné nemecké medovníčky po uschnutí uložte do vzduchotesnej nádoby spolu s plátkami pomarančovej kôry. Čím dlhšie odležia, tým budú lepšie. Uložte si aj tento recept, je naozaj výborný!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Tradičné nemecké medovníčky s glazúrou.

    TRADIČNÉ NEMECKÉ MEDOVNÍČKY

    30 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 12 AŽ 15 MINÚT, ODLEŽANIE CESTA 24 HODÍN

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 170 g medu
    • 200 g trstinového cukru muscovado
    • 60 g masla
    • 1 lyžička pomarančovej kôry
    • 1 lyžička citrónovej kôry
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • pol lyžičky sódy bikarbóny
    • štipka soli
    • 2 lyžičky mletej škorice
    • pol lyžičky perníkového korenia
    • štvrť lyžičky mletého sušeného zázvoru
    • štvrť lyžičky mletých klinčekov
    • štvrť lyžičky mletého muškátového orieška
    • štipka bieleho korenia
    • 1 vajce
    • 300 g hladkej múky
    • 100 g mletých mandlí

    Na glazúru:

    • 120 g práškového cukru
    • 1 lyžica citrónovej šťavy
    • 1 lyžička vanilkovej pasty
    • 1 lyžička rumu

    POSTUP:

    1. Med s cukrom na miernom plameni zohrejte, tak aby sa cukor úplne rozpustil. Pridajte nakrájané maslo, obe citrusové kôry a rozmiešajte do rozpustenia. Vmie- šajte kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ, všetko korenie a vajíčko. Pridajte múku s mletými mandľami a vypracujte mäkké a mierne lepivé cesto.
    2. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a odložte aspoň na hodinu chladničky, ideálne však cez noc.
    3. Oddýchnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 5 mm a vykrajujte z neho srdiečka, hviezdičky alebo iné obľúbené tvary. Vykrojené medovníčky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 minút.
    4. Kým sa medovníčky pečú, pripravte si polevu zmiešaním všetkých surovín. Po upečení, medovníčky preložte na mriežku, aby trochu vychladli a potom ich ešte teplé potrite polevou. Polevu nechajte zaschnúť a ak chcete mať medovníčky ešte svetlejšie, potrite ich druhou vrstvou polevy.

     

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.