Reklama

Fantastický recept na KÁVOVÝ MOUSSE: Jemná pena je nadýchaná ako obláčik

Kávový mousse je nadýchaný dezert.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Lahodný kávový krém vás opantá svojou jemnosťou. Nadýchaný smotanový mousse dezert ulahodí každému maškrtnému jazýčku. Poďte si pripraviť jednoduchý recept.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TVAROHOVO-ČOKOLÁDOVÁ PENA: Pastva pre oči i pre chuťové poháriky

    Kávový mousse je dezert, ktorý si zamilujú všetci milovníci kávy a jemných krémových pochúťok. Tento nadýchaný a lahodný recept je dokonalým spojením intenzívnej arómy kávy a ľahkej, penovej konzistencie. Kávový mousse je ideálny na slávnostné príležitosti, ale aj ako dezert, ktorým môžete potešiť seba alebo svojich blízkych po dobrom jedle. Navyše, jeho príprava je jednoduchšia a rýchlejšia, než sa môže zdať, a výsledok vás ohromí.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Kávový mousse je nadýchaný dezert.

    V tomto recepte na mousse dezert stačí niekoľko základných surovín, ako sú silná káva, čokoláda, smotana, mlieko a troška cukru. Správne vyšľahanie smotany a jemné vmiešanie kávy vytvoria neodolateľne krémovú textúru. Kávový mousse stačí dobre vychladiť a servírovať – výsledkom bude dezert, ktorý si získa každého gurmána.

    KÁVOVÝ MOUSSE

    6 POHÁRIKOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    Na mousse:

    • 150 g tmavej čokolády (54 %)
    • 250 ml šľahačkovej smotany
    • 100 ml mlieka
    • 60 ml silného espressa
    • 40 g práškového cukru

    Na kávový sirup:

    • 50 ml espressa
    • 100 ml vody
    • 60 g kokosového cukru
    • štipka soli
    • 1 lyžička vanilkového extraktu

    POSTUP:

    1. Čokoládu rozpustite nad vodnou parou, odstavte a nechajte trochu vychladnúť.
    2. Smotanu vyšľahajte do pevných špičiek. V miske zmiešajte mlieko, vychladnuté espresso, cukor a rozpustenú čokoládu.
    3. Do tejto zmesi jemne zapracujte vyšľahanú smotanu. Penu rozdeľte do menších pohárikov a vložte do chladničky.
    4. Na kávový sirup vlejte do hrnca espresso, vodu, pridajte cukor, soľ a varte približne 10 minút, tak aby tekutina získala konzistenciu sirupu. Odstavte a vmiešajte vanilkový extrakt. Vychladnutý sirup nalejte na penu a môžete podávať.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.