Fantastický recept na KÁVOVÝ MOUSSE: Jemná pena je nadýchaná ako obláčik
23. 1. 2025, 14:03

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Lahodný kávový krém vás opantá svojou jemnosťou. Nadýchaný smotanový mousse dezert ulahodí každému maškrtnému jazýčku. Poďte si pripraviť jednoduchý recept.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B8OcBH-lVqq/
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Kávový mousse je dezert, ktorý si zamilujú všetci milovníci kávy a jemných krémových pochúťok. Tento nadýchaný a lahodný recept je dokonalým spojením intenzívnej arómy kávy a ľahkej, penovej konzistencie. Kávový mousse je ideálny na slávnostné príležitosti, ale aj ako dezert, ktorým môžete potešiť seba alebo svojich blízkych po dobrom jedle. Navyše, jeho príprava je jednoduchšia a rýchlejšia, než sa môže zdať, a výsledok vás ohromí.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Kávový mousse je nadýchaný dezert.
V tomto recepte na mousse dezert stačí niekoľko základných surovín, ako sú silná káva, čokoláda, smotana, mlieko a troška cukru. Správne vyšľahanie smotany a jemné vmiešanie kávy vytvoria neodolateľne krémovú textúru. Kávový mousse stačí dobre vychladiť a servírovať – výsledkom bude dezert, ktorý si získa každého gurmána.
KÁVOVÝ MOUSSE
6 POHÁRIKOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
Na mousse:
- 150 g tmavej čokolády (54 %)
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 100 ml mlieka
- 60 ml silného espressa
- 40 g práškového cukru
Na kávový sirup:
- 50 ml espressa
- 100 ml vody
- 60 g kokosového cukru
- štipka soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
POSTUP:
- Čokoládu rozpustite nad vodnou parou, odstavte a nechajte trochu vychladnúť.
- Smotanu vyšľahajte do pevných špičiek. V miske zmiešajte mlieko, vychladnuté espresso, cukor a rozpustenú čokoládu.
- Do tejto zmesi jemne zapracujte vyšľahanú smotanu. Penu rozdeľte do menších pohárikov a vložte do chladničky.
- Na kávový sirup vlejte do hrnca espresso, vodu, pridajte cukor, soľ a varte približne 10 minút, tak aby tekutina získala konzistenciu sirupu. Odstavte a vmiešajte vanilkový extrakt. Vychladnutý sirup nalejte na penu a môžete podávať.