Logo
Reklama

Dokonalé PARENÉ BUCHTY: Toto je recept, ktorý treba mať doma!

parené buchty s makom

recept:
10-12 KUSOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT+ KYSNUTIE,
PEČENIE 25 MINÚT
Na cesto:
• 20 g čerstvého droždia
• 200 ml vlažného mlieka
• 2 lyžice krupicového cukru
• 400 g polohrubej múky
• 1 vajce
• štipka soli
Na makovú plnku:
• 200 ml mlieka
• 2 lyžice krupicového cukru
• 200 g mletého maku
• kôra z 1 citróna
• pol lyžičky škorice
• mletý mak, práškový cukor
na posypanie
• roztopené maslo na poliatie
1. Vo vlažnom mlieku rozmiešajte droždie
a cukor. Nechajte vzísť kvások. Do

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Reklama

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Aj vy z času na čas milujete parené buchty? A vaše deti ešte viac? Skúste to s naším receptom, s ktorým by sa mali podariť na jednotku s hviezdičkou!

Diskusia

(0)

Autor článku

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.
Výber pre vás