DARY JARI: Zdravá polievka z medvedieho cesnaku hotová raz-dva
2. 3. 2025, 12:03 (aktualizované: 5. 3. 2025, 12:07)

Video Player is loading.
Zdravá polievka z medvedieho cesnaku hotová raz-dva
Video Player is loading.
Podcast Dobré jedlo pre Zdravie: Profesor Pružinec o vitamíne C
Zdroj: Ingrid Balabanova / Shutterstock
Nezabudnite hotovú polievku ozdobiť čerstvo upečenými krutónmi.
Polievka z medvedieho cesnaku
Príprava 25 minút, 4 porcie
POTREBUJETE:
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie (môže byť aj rastlinná)
- 1 PL masla alebo olivového oleja
- Soľ, korenie, muškátový oriešok podľa chuti
- Krutóny alebo opečený chlieb na podávanie
POSTUP:
- Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na masle dozlatista.
- Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a varíme približne 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Medzitým umyjeme medvedí cesnak a nakrájame ho na menšie kúsky.
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme medvedí cesnak a povaríme ešte 2 minúty, aby si zachoval čo najviac živín.
- Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka, pridáme smotanu a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- Necháme ešte krátko prejsť varom a podávame s krutónmi alebo opečeným chlebom.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama