Reklama

DARY JARI: Zdravá polievka z medvedieho cesnaku hotová raz-dva

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zdravá polievka z medvedieho cesnaku hotová raz-dva
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Podcast Dobré jedlo pre Zdravie: Profesor Pružinec o vitamíne C
      Nezabudnite hotovú polievku ozdobiť čerstvo upečenými krutónmi.

      Zdroj: Ingrid Balabanova / Shutterstock

      Nezabudnite hotovú polievku ozdobiť čerstvo upečenými krutónmi.

      Polievka z medvedieho cesnaku

      Príprava 25 minút, 4 porcie
      POTREBUJETE:

      • 1 zväzok medvedieho cesnaku
      • 1 cibuľa
      • 2 stredne veľké zemiaky
      • 1 l zeleninového vývaru
      • 200 ml smotany na varenie (môže byť aj rastlinná)
      • 1 PL masla alebo olivového oleja
      • Soľ, korenie, muškátový oriešok podľa chuti
      • Krutóny alebo opečený chlieb na podávanie

      POSTUP:

      1. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na masle dozlatista.
      2. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a varíme približne 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
      3. Medzitým umyjeme medvedí cesnak a nakrájame ho na menšie kúsky.
      4. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme medvedí cesnak a povaríme ešte 2 minúty, aby si zachoval čo najviac živín.
      5. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka, pridáme smotanu a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
      6. Necháme ešte krátko prejsť varom a podávame s krutónmi alebo opečeným chlebom.

      Strana

      3/3

      Autor článku

      Nina Smiešna

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.
      Reklama