Reklama

Čokoládový KOLÁČ NA VÍKEND: Rýchlo hotový a tak lahodný!

Čokoládovo-jogurtový koláč s posýpkou.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

K víkendovej pohode patrí aj koláčik. Vyskúšajte rýchly recept na nadýchaný koláč s čokoládou, jogurtom a chrumkavou posýpkou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Obľúbené REZY: Recepty na ZÁKUSKY vyskúšajte už tento víkend!

    ČOKOLÁDOVO-JOGURTOVÝ KOLÁČ S POSÝPKOU

    Zdroj: Laura Witteková

    Čokoládovo-jogurtový koláč s posýpkou.

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 13-15 MINÚT
    Potrebujete:

    • 150 g hladkej múky
    • 60 g kakaa
    • 2 lyžičky kypriaceho prášku
    • pol lyžičky soli
    • 130 g krupicového cukru
    • 230 g hustého jogurtu
    • 3 vajcia L
    • 120 ml slnečnicového oleja
    • 2 lyžičky vanilkového extraktu
    • pomarančová kôra z jedného pomaranča";i:10;s:33:"100 g nasekanej tmavej čokolády

    Na posýpku:

    • 1 lyžica medu
    • 3 lyžice opražených lieskových orieškov
    • 30 g nasekanej tmavej čokolády
    • jogurt na podávanie

    POSTUP:

    1. Rúru vyhrejte na 175 °C a dno formy (22 cm) vyložte papierom na pečenie.
    2. V mise zmiešajte múku, kakao, kypriaci prášok, soľ a cukor. V strede urobte jamku a priamo do nej dajte jogurt, vajíčka, olej, vanilku a nastrúhanú pomarančovú kôru. Premiešajte dohladka a nakoniec vsypte nasekanú čokoládu. Hmotu vylejte do pripravenej formy a dajte piecť na 35-40 minút. Pred vybratím z rúry urobte test špajdľou.
    3. Vychladnutý koláč vyberte z formy a dookola ho polejte medom. Do medu nasypte nasekané oriešky a čokoládu. Porcie podávajte poliate jogurtom.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.