Broskyne, marhule a nektárinky, šup do koláča! Tieto recepty vyskúšajte ešte dnes!
28. 7. 2024, 12:02 (aktualizované: 28. 7. 2024, 12:05)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Tieto recepty na koláče s broskyňami, marhuľami a nektárinkami sú jednoduché na prípravu a zaručene potešia vašich maškrtníkov.
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
Broskyne, marhule a nektárinky sú ideálnymi prísadami do lahodných letných koláčov. Vyskúšajte naše osvedčené recepty a pripravte si sladké pochúťky plné ovocnej chuti ešte dnes! Užite si pečenie a prekvapte svoju rodinu a priateľov týmito úžasnými dezertami, ktoré prinesú do vášho domova skutočnú prázdninovú atmosféru. Nečakajte a šup do kuchyne s našimi skvelými receptami!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Marhuľový koláč s tvarohom.
MARHUĽOVÝ KOLÁČ S TVAROHOM
10 AŽ 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 AŽ 45 MINÚT
Potrebujete:
- 3 vajcia L
- 130 g krupicového cukru
- 250 g jemného tučného tvarohu
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- pol lyžičky mletej vanilky
- 6 až 7 g marhúľ
- maslo na vymazanie formy
- polohrubá múka na vysypanie formy
- práškový cukor na posypanie
POSTUP:
- Vajcia s cukrom vyšľahajte na svetlú a nadýchanú penu. Pridajte tvaroh a jemne zapracujte. Vsypte preosiatu múku s kypriacim práškom, vanilkou a premiešajte.
- Cesto rovnomerne rozotrite do formy s priemerom 26 cm, ktorú ste vymazali maslom a vysypali múkou.
- Marhule umyte a nakrájajte na mesiačiky. Poukladajte ich na cesto a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte 40 až 45 minút, tak aby povrch koláča získal zlatú farbu.
- Nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Koláč z lístkového cesta s broskyňami a nektárinkami.
KOLÁČ Z LÍSTKOVÉHO CESTA S BROSKYŇAMI A NEKTÁRINKAMI
1 PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 20 AŽ 25 MINÚT
Potrebujete:
- 1 lístkové cesto
- 120 g mletých mandlí
- 1 vanilkový struk
- 1 lyžica pomarančovej kôry
- 2 lyžice krupicového cukru + na posypanie
- 3 žlté broskyne
- 3 biele broskyne
- 3 nektárinky
POSTUP:
- Plát lístkového cesta rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- V mise zmiešajte mandle, vanilkové semiačka zo struku, pomarančovú kôru a krupicový cukor. Touto zmesou posypte povrch cesta.
- Na posýpku rozložte broskyne a nektárinky nakrájané na plátky. Ovocie posypte cukrom a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C.
- Pečte približne 20 až 25 minút. Okraje získajú zlatú farbu a broskyne skrehnú.