Reklama

Broskyne, marhule a nektárinky, šup do koláča! Tieto recepty vyskúšajte ešte dnes!

Marhuľový koláč s tvarohom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tieto recepty na koláče s broskyňami, marhuľami a nektárinkami sú jednoduché na prípravu a zaručene potešia vašich maškrtníkov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 99.60%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Júlová súťaž SLADKÁ VÝZVA: Marhuľová TORTA vám môže priniesť krásnu výhru!

    Broskyne, marhule a nektárinky sú ideálnymi prísadami do lahodných letných koláčov. Vyskúšajte naše osvedčené recepty a pripravte si sladké pochúťky plné ovocnej chuti ešte dnes! Užite si pečenie a prekvapte svoju rodinu a priateľov týmito úžasnými dezertami, ktoré prinesú do vášho domova skutočnú prázdninovú atmosféru. Nečakajte a šup do kuchyne s našimi skvelými receptami!

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Marhuľový koláč s tvarohom.

    MARHUĽOVÝ KOLÁČ S TVAROHOM

    10 AŽ 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 AŽ 45 MINÚT

    Potrebujete:

    • 3 vajcia L
    • 130 g krupicového cukru
    • 250 g jemného tučného tvarohu
    • 300 g hladkej múky
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • pol lyžičky mletej vanilky
    • 6 až 7 g marhúľ
    • maslo na vymazanie formy
    • polohrubá múka na vysypanie formy
    • práškový cukor na posypanie

    POSTUP:

    1. Vajcia s cukrom vyšľahajte na svetlú a nadýchanú penu. Pridajte tvaroh a jemne zapracujte. Vsypte preosiatu múku s kypriacim práškom, vanilkou a premiešajte.
    2. Cesto rovnomerne rozotrite do formy s priemerom 26 cm, ktorú ste vymazali maslom a vysypali múkou.
    3. Marhule umyte a nakrájajte na mesiačiky. Poukladajte ich na cesto a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte 40 až 45 minút, tak aby povrch koláča získal zlatú farbu.
    4. Nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:11
    Remaining Time 0:11
    Loaded: 52.04%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Recept na šťavnatý obrátený koláč musíte vyskúšať: TART TATIN S BROSKYŇAMI nemá chybu!

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      Koláč z lístkového cesta s broskyňami a nektárinkami.

      KOLÁČ Z LÍSTKOVÉHO CESTA S BROSKYŇAMI A NEKTÁRINKAMI

      1 PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 20 AŽ 25 MINÚT

      Potrebujete:

      • 1 lístkové cesto
      • 120 g mletých mandlí
      • 1 vanilkový struk
      • 1 lyžica pomarančovej kôry
      • 2 lyžice krupicového cukru + na posypanie
      • 3 žlté broskyne
      • 3 biele broskyne
      • 3 nektárinky

      POSTUP:

      1. Plát lístkového cesta rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
      2. V mise zmiešajte mandle, vanilkové semiačka zo struku, pomarančovú kôru a krupicový cukor. Touto zmesou posypte povrch cesta.
      3. Na posýpku rozložte broskyne a nektárinky nakrájané na plátky. Ovocie posypte cukrom a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C.
      4. Pečte približne 20 až 25 minút. Okraje získajú zlatú farbu a broskyne skrehnú.

      Autori článku

      Tatiana Kubicová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.