Reklama

Broskyne, marhule a nektárinky, šup do koláča! Tieto recepty vyskúšajte ešte dnes!

Marhuľový koláč s tvarohom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tieto recepty na koláče s broskyňami, marhuľami a nektárinkami sú jednoduché na prípravu a zaručene potešia vašich maškrtníkov.

Broskyne, marhule a nektárinky sú ideálnymi prísadami do lahodných letných koláčov. Vyskúšajte naše osvedčené recepty a pripravte si sladké pochúťky plné ovocnej chuti ešte dnes! Užite si pečenie a prekvapte svoju rodinu a priateľov týmito úžasnými dezertami, ktoré prinesú do vášho domova skutočnú prázdninovú atmosféru. Nečakajte a šup do kuchyne s našimi skvelými receptami!

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Marhuľový koláč s tvarohom.

MARHUĽOVÝ KOLÁČ S TVAROHOM

10 AŽ 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 AŽ 45 MINÚT

Potrebujete:

  • 3 vajcia L
  • 130 g krupicového cukru
  • 250 g jemného tučného tvarohu
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • pol lyžičky mletej vanilky
  • 6 až 7 g marhúľ
  • maslo na vymazanie formy
  • polohrubá múka na vysypanie formy
  • práškový cukor na posypanie

POSTUP:

  1. Vajcia s cukrom vyšľahajte na svetlú a nadýchanú penu. Pridajte tvaroh a jemne zapracujte. Vsypte preosiatu múku s kypriacim práškom, vanilkou a premiešajte.
  2. Cesto rovnomerne rozotrite do formy s priemerom 26 cm, ktorú ste vymazali maslom a vysypali múkou.
  3. Marhule umyte a nakrájajte na mesiačiky. Poukladajte ich na cesto a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte 40 až 45 minút, tak aby povrch koláča získal zlatú farbu.
  4. Nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Koláč z lístkového cesta s broskyňami a nektárinkami.

KOLÁČ Z LÍSTKOVÉHO CESTA S BROSKYŇAMI A NEKTÁRINKAMI

1 PLECH, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 20 AŽ 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 lístkové cesto
  • 120 g mletých mandlí
  • 1 vanilkový struk
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 2 lyžice krupicového cukru + na posypanie
  • 3 žlté broskyne
  • 3 biele broskyne
  • 3 nektárinky

POSTUP:

  1. Plát lístkového cesta rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
  2. V mise zmiešajte mandle, vanilkové semiačka zo struku, pomarančovú kôru a krupicový cukor. Touto zmesou posypte povrch cesta.
  3. Na posýpku rozložte broskyne a nektárinky nakrájané na plátky. Ovocie posypte cukrom a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C.
  4. Pečte približne 20 až 25 minút. Okraje získajú zlatú farbu a broskyne skrehnú.

Autori článku

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.