Reklama

Bezmäsité KARBONÁTKY: Bleskový VEGÁNSKY RECEPT s paradajkovou kapustou zachutí všetkým

Vegan karbonátky s paradajkovou kapustou.

Zdroj: Dobré jedlo/Viera Múdra

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chutné fašírky sa dajú pripraviť aj bez mäsa. Poďte si s nami uvariť rýchle vegan karbonátky s paradajkovou kapustou ako prílohou. Sú fantastické!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Stravujete sa bezlepkovo? Možno nemusíte! Dnes o celiakii

    Skvelý recept Dobrému jedlu venovala Viera Múdra, ktorá na Instagrame vystupuje ako jedla_medicina. Inšpiratívna foodblogerka sa venuje klíčkovaniu, fermentácii a protizápalovej celistvej strave.

    VEGAN KARBONÁTKY S PARADAJKOVOU KAPUSTOU

    Zdroj: Dobré jedlo/Viera Múdra

    Vegan karbonátky s paradajkovou kapustou.

    5-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
    Potrebujete:

    Na karbonátky:

    • pol hrnčeka lúpaných slnečnicových semienok
    • 1 hrnček cícera
    • 10 kusov sušených paradajok v oleji
    • 2 lyžice oleja zo sušených paradajok
    • 5 strúčikov cesnaku
    • 1 hrnček ovsených vločiek + na obaľovanie
    • 2 lyžice bezlepkovej zmesi hraška
    • 1 lyžička mletej červenej papriky
    • čili (podľa chuti)
    • soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:30:"1 lyžička mletého koriandra";i:11;s:24:"1 lyžička mletej rasce";i:12;s:9:"1 cibuľa

    Na paradajkovú kapustu:

    • 1 cibuľa
    • 1 lyžička celej rasce
    • pol hlávky kapusty
    • 1 lyžička mletej červenej papriky
    • 2 klinčeky
    • štipka mletého čierneho korenia
    • 1 malé balenie paradajkového pretlaku
    • 1 lyžica cukru
    • polovica fenikla (podľa chuti)

    POSTUP:

    1. Pripravte karbonátky: 12 hodín vopred namočte slnečnicové semienka a cícer do vody, prepláchnite a rozmixujte. Pridajte sušené paradajky s olejom, pretlačený cesnak a soľ. Rozmixujte ovsené vločky a polovicu z nich prisypte do pripravenej zmesi.
    2. Pridajte dve lyžice hrašky (zmesi na zahusťovanie) rozmiešanej v 70 až 100 ml vody (môžete nahradiť dvoma vajcami). Do zmesi pridajte mletú červenú papriku, čili podľa chuti, mleté čierne korenie, mletý koriander, mletú rascu a cibuľu nasekanú najemno. Všetko spolu dobre premiešajte.
    3. Vyformujte fašírky a obaľujte ich vo zvyšných rozmixovaných ovsených vločkách. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom na 220 °C približne 20 až 25 minút alebo karbonátky opekajte do zlatista na panvici s olejom.
    4. Pripravte paradajkovú kapustu: Na oleji osmažte cibuľu s celou rascou. Pridajte nakrájanú kapustu, mletú červenú papriku, klinčeky, mleté čierne korenie, podlejte vodou, pridajte paradajkový pretlak, cukor a podľa chuti môžete pridať aj čerstvý fenikel. Duste pod pokrievkou, kým nebude kapusta mäkká.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.