Bezmäsité KARBONÁTKY: Bleskový VEGÁNSKY RECEPT s paradajkovou kapustou zachutí všetkým
27. 4. 2024, 17:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Dobré jedlo/Viera Múdra
Reklama
Chutné fašírky sa dajú pripraviť aj bez mäsa. Poďte si s nami uvariť rýchle vegan karbonátky s paradajkovou kapustou ako prílohou. Sú fantastické!
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
29 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Stravujete sa bezlepkovo? Možno nemusíte! Dnes o celiakiiSkvelý recept Dobrému jedlu venovala Viera Múdra, ktorá na Instagrame vystupuje ako jedla_medicina. Inšpiratívna foodblogerka sa venuje klíčkovaniu, fermentácii a protizápalovej celistvej strave.
VEGAN KARBONÁTKY S PARADAJKOVOU KAPUSTOU
Zdroj: Dobré jedlo/Viera Múdra
Vegan karbonátky s paradajkovou kapustou.
5-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
Na karbonátky:
- pol hrnčeka lúpaných slnečnicových semienok
- 1 hrnček cícera
- 10 kusov sušených paradajok v oleji
- 2 lyžice oleja zo sušených paradajok
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 hrnček ovsených vločiek + na obaľovanie
- 2 lyžice bezlepkovej zmesi hraška
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- čili (podľa chuti)
- soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:30:"1 lyžička mletého koriandra";i:11;s:24:"1 lyžička mletej rasce";i:12;s:9:"1 cibuľa
Na paradajkovú kapustu:
- 1 cibuľa
- 1 lyžička celej rasce
- pol hlávky kapusty
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 2 klinčeky
- štipka mletého čierneho korenia
- 1 malé balenie paradajkového pretlaku
- 1 lyžica cukru
- polovica fenikla (podľa chuti)
POSTUP:
- Pripravte karbonátky: 12 hodín vopred namočte slnečnicové semienka a cícer do vody, prepláchnite a rozmixujte. Pridajte sušené paradajky s olejom, pretlačený cesnak a soľ. Rozmixujte ovsené vločky a polovicu z nich prisypte do pripravenej zmesi.
- Pridajte dve lyžice hrašky (zmesi na zahusťovanie) rozmiešanej v 70 až 100 ml vody (môžete nahradiť dvoma vajcami). Do zmesi pridajte mletú červenú papriku, čili podľa chuti, mleté čierne korenie, mletý koriander, mletú rascu a cibuľu nasekanú najemno. Všetko spolu dobre premiešajte.
- Vyformujte fašírky a obaľujte ich vo zvyšných rozmixovaných ovsených vločkách. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom na 220 °C približne 20 až 25 minút alebo karbonátky opekajte do zlatista na panvici s olejom.
- Pripravte paradajkovú kapustu: Na oleji osmažte cibuľu s celou rascou. Pridajte nakrájanú kapustu, mletú červenú papriku, klinčeky, mleté čierne korenie, podlejte vodou, pridajte paradajkový pretlak, cukor a podľa chuti môžete pridať aj čerstvý fenikel. Duste pod pokrievkou, kým nebude kapusta mäkká.