Ako si vyrobiť želé cukríky doma? Tento recept zvládne každý
28. 3. 2025, 15:01

Zdroj: Monika Fajdová / sweetlifeofmimi
Domáce želé cukríky sú skvelou alternatívou k tým kupovaným – neobsahujú umelé farbivá, konzervanty ani nadmerné množstvo cukru.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Galéria k článku
Želé cukríky sú obľúbenou sladkosťou nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Často však obsahujú množstvo umelých farbív, konzervantov a nadmerné množstvo cukru. Ak chcete zdravšiu alternatívu, domáce želé cukríky sú skvelým riešením!
Pripravujú sa z prírodných surovín, pričom hlavnú rolu hrá čerstvá ovocná šťava a želatína alebo agar, ktoré spolu vytvoria dokonalú textúru. Na rozdiel od kupovaných cukríkov viete presne, čo obsahujú, a môžete si ich dochutiť podľa seba.
Výroba domácich želé cukríkov je jednoduchá a rýchla, takže si ich môžete pripraviť kedykoľvek a skladovať ich v chladničke ako zdravší snack. Stačí pár ingrediencií a o pár hodín máte hotové chutné želé cukríky bez zbytočnej chémie!
Zdroj: Monika Fajdová / sweetlifeofmimi
Domáce želé cukríky pripravíte ľavou zadnou.
DOMÁCE ŽELÉ CUKRÍKY
Potrebujete:
- Cca 500g jahôd
- 1 balík Agar / želatína
- Sladidlo podľa chuti
Postup:
-
Jahody rozmixujte, kým nezískate 500 ml jahodového pyré. Jahodovú hmotu prelejte do hrnca, v prípade potreby oslaďte podľa chuti a pridajte agar alebo želatínu. Zmes zohrievajte na strednom ohni, kým nezačne vrieť. Následne varte približne 2 minúty za stáleho miešania.
-
Ešte horúcu zmes nalejte do silikónových formičiek. Odporúčame použiť jednoduchšie tvary, aby sa želé cukríky dali ľahko vyklopiť. Nechajte ich stuhnúť pri izbovej teplote alebo v chladničke aspoň 2 až 3 hodiny.
- Po stuhnutí si už len vychutnajte zdravú a domácu sladkosť. Dobrú chuť!