Reklama

Ako si vyrobiť želé cukríky doma? Tento recept zvládne každý

Domáce želé cukríky pripravíte ľavou zadnou.

Zdroj: Monika Fajdová / sweetlifeofmimi

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Domáce želé cukríky sú skvelou alternatívou k tým kupovaným – neobsahujú umelé farbivá, konzervanty ani nadmerné množstvo cukru.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    5 dôvodov PREČO JESŤ JAHODY: Okrem iného, SCHUDNETE!
    Zdroj: NMH

    Želé cukríky sú obľúbenou sladkosťou nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Často však obsahujú množstvo umelých farbív, konzervantov a nadmerné množstvo cukru. Ak chcete zdravšiu alternatívu, domáce želé cukríky sú skvelým riešením!

    Pripravujú sa z prírodných surovín, pričom hlavnú rolu hrá čerstvá ovocná šťava a želatína alebo agar, ktoré spolu vytvoria dokonalú textúru. Na rozdiel od kupovaných cukríkov viete presne, čo obsahujú, a môžete si ich dochutiť podľa seba.

    Výroba domácich želé cukríkov je jednoduchá a rýchla, takže si ich môžete pripraviť kedykoľvek a skladovať ich v chladničke ako zdravší snack. Stačí pár ingrediencií a o pár hodín máte hotové chutné želé cukríky bez zbytočnej chémie!

    Zdroj: Monika Fajdová / sweetlifeofmimi

    Domáce želé cukríky pripravíte ľavou zadnou.

    DOMÁCE ŽELÉ CUKRÍKY

    Potrebujete: 

    • Cca 500g jahôd
    • 1 balík Agar / želatína
    • Sladidlo podľa chuti

    Postup: 

    1. Jahody rozmixujte, kým nezískate 500 ml jahodového pyré. Jahodovú hmotu prelejte do hrnca, v prípade potreby oslaďte podľa chuti a pridajte agar alebo želatínu. Zmes zohrievajte na strednom ohni, kým nezačne vrieť. Následne varte približne 2 minúty za stáleho miešania.

    2. Ešte horúcu zmes nalejte do silikónových formičiek. Odporúčame použiť jednoduchšie tvary, aby sa želé cukríky dali ľahko vyklopiť. Nechajte ich stuhnúť pri izbovej teplote alebo v chladničke aspoň 2 až 3 hodiny. 

    3. Po stuhnutí si už len vychutnajte zdravú a domácu sladkosť. Dobrú chuť!
       

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.