nanuky

Dobré jedlo/Laura WItteková

7 pochúťok z domácej ZMRZLINÁRNE: Urobte ich a deti vás budú nekonečne milovať

Z najlepších surovín a bez toho, aby ste pre ňu vytiahli päty z domu. Najlepšie zmrzliny, sorbety i nanuky a k tomu aj domáce kornútiky. Dobrú chuť!

RUSKÁ ZMRZLINA

ruská zmrzlina
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 20 MINÚT, MRAZENIE 2 HODINY

Potrebujete:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 3-5 lyžíc práškového cukru (podľa chuti)
  • pol lyžičky mletej vanilky
  • 2 tortové oblátky

POSTUP:

  1. Pripravte formu, do ktorej sa zmestí tortová oblátka, a vyložte ju potravinárskou fóliou, aby ste z nej vedeli zmrzlinu lepšie vytiahnuť. Na ňu položte oblátku.
  2. Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny, z bielkov sneh. Smotanu vyšľahajte takmer do tuha, potom do nej veľmi opatrne zamiešajte žĺtkovú zmes. Nakoniec vmiešajte aj sneh.
  3. Hmotu vylejte na oblátku vo forme a dajte na hodinu do mrazničky. Potom ju vyberte a zmes jemne premiešajte, aby sa nevytvorili kryštáliky. Uhlaďte a navrch položte druhú oblátku. Trošku popritláčajte a vložte späť do mrazničky na ďalšiu hodinu. Zmrzlinu pred servírovaním rozkrájajte na kocky.