Osvieženie i maškrta na horúce dni ako stvorené!

Nepečená ovocná torta s mandľami

8 porcií

1 tortová forma

  • 1 kg tučného tvarohu (nehrudkového)
  • 1 balíček práškovej želatíny
  • 600 až 800 ml mlieka (podľa hustoty tvarohu)
  • 150 g kryštálového cukru
  • asi 600 g čerstvého ovocia (jahody, maliny, čučoriedky) + na ozdobenie
  • 1 veľký balíček okrúhlych piškót
  • jahodový sirup na pokvapkanie
  • mandľové lupienky
  • 200 ml šľahačkovej smotany

POSTUP:

  1. Želatínu rozpustite podľa návodu na obale v 50 ml studeného mlieka a nechajte asi 10 minút napučať. Tvaroh spolu s cukrom, polovičným množstvom ovocia  a so zvyšným mliekom rozmixujte v mixéri na jemný krém.
  2. Na dno i okraje otváracej tortovej formy navrstvite tesne vedľa seba  piškóty.  Na vrstvu piškót poukladajte zvyšné  ovocie, ktoré  pokvapkajte trochou sirupu.
  3. Napučanú želatínu zohrievajte na miernom plameni, kým sa úplne nerozpustí. Potom k nej pridajte asi dve lyžice tvarohového krému a dobre rozmiešajte. Vmiešajte do zvyšného  krému. Polovicou krémovej hmoty zalejte vrstvu piškót s ovocím. Posypte mandľovými lupienkami. Na krém poukladajte druhú vrstvu piškót a  zalejte zvyšným krémom. Asi 3 lyžice odložte do chladničky.
  4. Do chladu na niekoľko hodín odložte aj tortu aby dobre stuhla. Vyberte ju z formy a vrch a boky potrite zvyšným krémom zľahka vymiešaným so šľahačkou. Posypte opečnými lupienkami mandlí a ovocím.
JOGURTOVÝ CHEESECAKE S REBARBOROU
Čítajte viac
Svieže koláče a dezerty z JOGURTU: Oblížete sa až za ušami!

Kategórie