KURACIE PEČENE S KARAMELIZOVANOU CIBUĽKOU A HROZNOM

Laura Witteková

5x inak: Dobrá PEČEŇ len z overených zdrojov

Zožeňte čerstvú z overených zdrojov a čarujte. Ani sa nenazdáte a môžete zvolávať k stolu. Dobrú chuť!

KURACIA PEČEŇOVÁ PAŠTÉTA S TYMIANOM A SO ŠALVIOU

KURACIA PEČEŇOVÁ PAŠTÉTA S TYMIANOM A SO ŠALVIOU
KURACIA PEČEŇOVÁ PAŠTÉTA S TYMIANOM A SO ŠALVIOU
Zdroj: Laura Witteková

3 POHÁRIKY PRÍPRAVA 20 MINÚT VARENIE 10 MINÚT

SUROVINY

  • 400 g kuracích pečení
  • 150 g masla (+ 50 g na zaliatie)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 nasekaná šalotka
  • 1 vetvička tymianu (plus na ozdobu)
  • 3-4 lístky šalvie
  • štipka korenia piatich vôní
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • soľ, korenie
  • opečené crostini, nakladané uhorky a cibuľky na podávanie

POSTUP:

  1. Pečene očistite a nakrájajte. Na panvicu dajte lyžicu masla a osmažte na ňom šalotku s cesnakom. Primiešajte čínske korenie piatich vôní, tymian a nechajte minútku rozvoňať.
  2. Do panvice pridajte pečene a opečte ich do hneda, aby boli zvonku opečené, ale vnútri pekne ružové, nie však surové.
  3. Zmes dajte do kuchynského robota a rozmixujte na jemnú pastu. Pridajte zostávajúce maslo, smotanu, soľ, korenie a premixujte. Paštétu prepasírujte cez jemné sitko, aby bola pekne hladká. Rozdeľte do pohárikov a uhlaďte.
  4. V hrnčeku rozpustite maslo na zaliatie a jemne v ňom osmažte šalviové lístky. Tie potom vyberte a uložte do pohárikov. Vrch pohárikov zalejte maslom, ozdobte lístkami tymianu, šalvie a dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny.
  5. Paštétu podávajte s crostini, kyslými uhorkami a nakladanými cibuľkami.