LACNEJŠIA hovädzia PEČIENKA a takto skvelo chutí s mrkvou
Ak ste mäsový, tak pečienkujte, váš žalúdok sa poteší.
- 40 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1,2 kgchudého hovädzieho mäsa (napríklad falošná sviečková)
- 1 ksčerstvo pomleté čierne korenie
- 1 kssoľ
- 2 lyžiceolivového oleja
- 2 ksveľké mrkvy
- 1 kszeler (hľúza)
- 8 ksšalotiek
- 3 ksstrúčiky cesnaku
- 1 lyžicaparadajkového pretlaku
- 2 lyžicehladkej múky
- 0,75 lčerveného vína
- 1 lmäsového vývaru
- 1 ksviazaničku čerstvého tymianu
- 1 lyžicamedu
Postup
krok
Mäso opláchnite a osušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte. V pekáči rozohrejte olej a mäso zo všetkých strán prudko opečte. Mrkvu a zeler očistite a pokrájajte na kocky. Šalotky očistite a pokrájajte na plátky. Očistený cesnak posekajte.
krok
Mäso vyberte z pekáča a pridajte pripravenú zeleninu, šalotku, cesnak a paradajkový pretlak. Asi 5 minút poduste. Zaprášte múkou. Prilejte víno, vývar a dobre premiešajte. Tymian opláchnite a osušte. Spolu s mäsom vložte do pekáča. Prikryte pokrievkou a na strednom ohni nechajte asi 2 hodiny dusiť. Počas dusenia mäso párkrát obráťte.
krok
Mäso vyberte z pekáča a prikryté vložte do rúry vyhriatej na 100 °C. Udržiavajte teplé. Omáčku ochuťte soľou, korením a medom. Pečienku podávajte s omáčkou a zeleninou.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
OŠKVARKOVÝ posúch alebo osúch? Na názve nezáleží, je dokonalý

Zbiehajú sa vám slinky na tieto ZEMIAKOVÉ KNEDLIČKY? A tá chrumkavá slaninka!
