Postup

 krok

Mäso opláchnite a osušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte. V pekáči rozohrejte olej a mäso zo všetkých strán prudko opečte. Mrkvu a zeler očistite a pokrájajte na kocky. Šalotky očistite a pokrájajte na plátky. Očistený cesnak posekajte.

 krok

Mäso vyberte z pekáča a pridajte pripravenú zeleninu, šalotku, cesnak a paradajkový pretlak. Asi 5 minút poduste. Zaprášte múkou. Prilejte víno, vývar a dobre premiešajte. Tymian opláchnite a osušte. Spolu s mäsom vložte do pekáča. Prikryte pokrievkou a na strednom ohni nechajte asi 2 hodiny dusiť. Počas dusenia mäso párkrát obráťte.

 krok

Mäso vyberte z pekáča a prikryté vložte do rúry vyhriatej na 100 °C. Udržiavajte teplé. Omáčku ochuťte soľou, korením a medom. Pečienku podávajte s omáčkou a zeleninou.

Kategórie