Reklama

Zdravá DOMÁCA GRANOLA na raňajky: Zužitkujete v nej zvyšky po Vianociach!

Domáca granola vám vydrží aj niekoľko týždňov.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tušíte, ako spojiť dve novoročné predsavzatia do jedného veľmi chutného? Zvyšné sviatočné zásoby zužitkujte v zdravej a expresnej dobrote, napríklad v tomto chrumkavom müsli. Takže nebudete plytvať a najete sa zdravo.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jedlo PROTI CHOLESTEROLU: Nebolí, no zabíja najviac Slovákov, takto s ním zatočte!
    Zdroj: NMH

    Vybrakujte vlastnú špajzu, pokojne pridajte sušené aj kandizované ovocie, štipku perníkového korenia, ak vám takisto zostalo, namiesto kokosového oleja použite iný druh alebo maslo a dajte piecť. Domáca granola vám už o niekoľko minút krásne rozvonia celý dom.

    Chrumkavá domáca granola

    Zdroj: Shutterstock

    Domáca granola bez éčok vám rozvonia celý dom.

    1 PLECH, PRÍPRAVA 7 MINÚT, PEČENIE 25-30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 300 g vločiek (najlepšie špaldových)
    • 200 g orieškov (lieskovce, mandle, pekanové)
    • za hrsť mandľových lupienkov
    • za hrsť kokosových hoblín
    • pol lyžičky mletej škorice
    • 3 lyžice kokosového oleja
    • 3 lyžice medu

    POSTUP:

    1. Rúru predhrejte na 170 °C. Vo väčšej mise spojte všetky suché suroviny. Pridajte olej s medom a dobre premiešajte.
    2. Zmes rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte asi 15 minút. Vyberte z rúry, premiešajte a dajte naspäť do rúry. Pečte ďalších 10 či 15 minút dochrumkava.
    3. Granolu nechajte dobre vychladnúť a potom skladujte v uzavretej nádobe. Chrúmte ju samu alebo s jogurtom, ovocím či s obľúbenou teplou kašou. A keď ju hneď nezjete, dobre skladovaná vám vydrží niekoľko týždňov.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.