Reklama

Čo dnes na RAŇAJKY? Zdravú KAŠU, ktorá vám dodá energiu na celý deň!

Teplé kaše ochuťte medom a čerstvým alebo aj zavareným ovocím.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Postaví vás na nohy a pomôže predísť chrípke. Tú podľa tradičnej čínskej medicíny vyvoláva práve chlad, ktorý na nás útočí zvonka aj zvnútra. Nedajte mu preto žiadnu šancu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jedlo PROTI CHOLESTEROLU: Nebolí, no zabíja najviac Slovákov, takto s ním zatočte!
    Zdroj: NMH

    ... večer si teda uvarte dobrú polievku z úrody, ktorú postupne zberáte do pivnice. Alebo si ráno trocha privstaňte a postavte na túto pšenovú alebo inú pohánkovú, ovsenú či ryžovú kašu. Nezabudnite ju však ochutiť koreninami, ktorými sa múdri Číňania zohrievajú už tisícky rokov. Odporúčajú voňavé klinčeky, škoricu, badián aj vanilku. Dobrú chuť a pekný deň.

    Pšenová kaša s hruškami, medom a orechmi

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Teplé kaše ochuťte medom a čerstvým alebo aj zavareným ovocím.

    Potrebujete:

    • 140 g pšena
    • 500 ml mlieka (môžete byť aj mandľové, kokosové...)
    • štipka soli
    • 2 klinčeky
    • 2 hrušky
    • poctivý med a podrvené vlašské orechy
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Božské DEZERTY z vychýrenej cukrárne v Piešťanoch: Dostali sme pre vás RECEPTY!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Pšeno dobre prepláchnite v teplej vode, aby nebolo horké. Preložte do hrnca, zalejte mliekom, osoľte, pridajte klinčeky, nakrájanú hrušku a pomaly varte asi 10 minút.
      2. Kašu stiahnite z ohňa a prikrytú nechajte ešte pár minút odpočívať. Po tom ju oslaďte medom a rozdeľte do misiek. Kašu ozdobte plátkami hrušky, posypte orechmi a zjedzte vo dvojici, kým vám nevychladne. 

      Ďalšie tipy na SKVELÉ RAŇAJKY z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.