Čo dnes na RAŇAJKY? Zdravú KAŠU, ktorá vám dodá energiu na celý deň!
25. 1. 2024, 6:18 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Shutterstock
Postaví vás na nohy a pomôže predísť chrípke. Tú podľa tradičnej čínskej medicíny vyvoláva práve chlad, ktorý na nás útočí zvonka aj zvnútra. Nedajte mu preto žiadnu šancu!
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Peter Záhradník
Galéria k článku

Zdroj: NMH
... večer si teda uvarte dobrú polievku z úrody, ktorú postupne zberáte do pivnice. Alebo si ráno trocha privstaňte a postavte na túto pšenovú alebo inú pohánkovú, ovsenú či ryžovú kašu. Nezabudnite ju však ochutiť koreninami, ktorými sa múdri Číňania zohrievajú už tisícky rokov. Odporúčajú voňavé klinčeky, škoricu, badián aj vanilku. Dobrú chuť a pekný deň.
Pšenová kaša s hruškami, medom a orechmi
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Zdroj: Shutterstock
Teplé kaše ochuťte medom a čerstvým alebo aj zavareným ovocím.
Potrebujete:
- 140 g pšena
- 500 ml mlieka (môžete byť aj mandľové, kokosové...)
- štipka soli
- 2 klinčeky
- 2 hrušky
- poctivý med a podrvené vlašské orechy

Zdroj: NMH
POSTUP:
- Pšeno dobre prepláchnite v teplej vode, aby nebolo horké. Preložte do hrnca, zalejte mliekom, osoľte, pridajte klinčeky, nakrájanú hrušku a pomaly varte asi 10 minút.
- Kašu stiahnite z ohňa a prikrytú nechajte ešte pár minút odpočívať. Po tom ju oslaďte medom a rozdeľte do misiek. Kašu ozdobte plátkami hrušky, posypte orechmi a zjedzte vo dvojici, kým vám nevychladne.
Ďalšie tipy na SKVELÉ RAŇAJKY z Dobrého jedla: