Ponúkame vám naozaj pestrý výber tort a tortičiek. Od levanduľovej po rebarborovú! Všetky sme piekli v Dobrom jedle.

AJ FOTOGALÉRIA je plná vynikajúcich tortičiek!

Neuveríte, čo s cestom na korpus urobí cmar, ktorý doň pridáte!

LEVANDUĽOVÁ TORTA S JAHODOVOU PLNKOU

8 PORCIÍ I PRÍPRAVA 60 MINÚT I PLUS 8 HODÍN ODLEŽANIE I PEČENIE 30 MINÚT

3 TORTOVÉ FORMY S PRIEMEROM 16 CM

NA CESTO:

  • 100 g mäkkého masla
  • 270 g jemného kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 g hladkej muky
  • štipka soli
  • 250 ml cmaru alebo acidofilného mlieka
  • 1 lyzička sódy bikarbóny
  • 1 a 1/4 lyžičky octu
  • olejový sprej na pečenie alebo tuk (maslo, olej) na vymastenie formy
  • múka na posypanie formy

NA CUKROVÝ SIRUP:

  • 120 ml vody
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička levanduľových kvetov

NA PLNKU:

  • 1,5 hrnčeka čerstvých jahôd
  • 50 g kryštáloveho cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 3/4 lyžičky kvetov levandule
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
Levanduľa
Zdroj: SHUTTERSTOCK

NA KRÉM:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky kvetov levandule
  • 250 g mascarpone
  • 125 g mäkkého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g smotanového syra typu Lučina alebo Philadelphia
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • troška fialovej potravinárskej farby (najlepšie gélovej)
Levanduľovú tortu upiekla cukrárka Ivana Kurková
Levanduľovú tortu upiekla cukrárka Ivana Kurková
Zdroj: DOBRÉ JEDLO

Recept pokračuje na ďašej strane>>