Zručná kuchárka Nela Pocisková: Jej LIEVANCE i AVOKÁDOVÚ NÁTIERKU budete robiť dokola!
28. 6. 2024, 8:32 (aktualizované: 30. 6. 2024, 7:16)

Video Player is loading.
Nela Pocisková pripravila zdravú avokádovú nátierku.Reklama
Najmä vďaka svojim dvom deťom je Nela v kuchyni často a rada, aj keď sa po narodení synčeka učila variť za pochodu. Najradšej pečie a kváskuje a veľmi dbá na domácu stravu.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
16 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Nela Pocisková pripravila zdravú avokádovú nátierku.Avokádová nátierka
4 porcie, príprava 5 minút
POTREBUJETE:
- 1 avokádo
- 1 jarná cibuľka
- 2 paradajky
- 1 lyžička olivového oleja
- pol lyžičky mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie, soľ
Zdroj: Dobré jedlo
Nela miluje jedlo, ale aj Dobré jedlo, kde nachádza veľa inšpirácií!
POSTUP:
- Dužinu avokáda, cibuľku a paradajky nakrájajte a rozmixujte.
- Pridajte olej, papriku, korenie a soľ. Podávajte na dobrom kváskovom chlebíku!

Video Player is loading.
Júlová súťaž SLADKÁ VÝZVA: Marhuľová TORTA vám môže priniesť krásnu výhru!Špaldovo-banánové lievance
4 porcie, príprava 20 minút + opekanie
POTREBUJETE:
- 2 hrnčeky mlieka
- 1 vajce
- 1 hrnček polohrubej špaldovej múky
- pol vrecka kypriaceho prášku
- 2 lyžice pomletých ovsených vločiek
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžica trstinového cukru
- rozpustené maslo na opekanie
Na plnku:
- smotana na šľahanie alebo jemný tvaroh
- med alebo čakankový sirup na poliatie
- čokoláda, drobné ovocie, medovka na ozdobenie
POSTUP:
- V miske rozpučte banány. Zvlášť vymiešajte vajce a mlieko, pridajte múku, kypriaci prášok, vločky, škoricu, cukor a rozpučené banány. Pripravte hladké lievancové cesto a nechajte ho aspoň 10 minút postáť.
- Naberačkou odoberajte menšie množstvo cesta a na horúcom masle opekajte z oboch strán dozlatista.
- Podávajte so šľahačkou alebo s tvarohom vymiešaným s medom či so sirupom. Posypte ovocím, ozdobte lístkami medovky alebo polejte čokoládou.