objednať časopis
všetky kategórie

Máte dilemu, kedy použiť pri pečení piškótového cesta hladkú a kedy radšej polohrubú múku? Cukrárka Dobrého jedla, Veronika Kollárová vám to vo videu jednoducho vysvetlí.

Overte si, že to funguje priamo na receptoch od našej cukrárky Veroniky:

KOKOSOVÁ BUBLANINA S ČEREŠŇAMI

Kokosová bublanina s čerešňami
Kokosová bublanina s čerešňami
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 35-40 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 140 g krupicového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky + na vysypanie
  • plechu
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 500 g vykôstkovaných čerešní
  • 60 g strúhaného kokosu
  • maslo na potretie plechu
Palacinky
Čítajte viac
Nedaria sa vám PALACINKY? Poradíme ako urobíte tie najlepšie!

POSTUP:

  1. Vajcia spolu s cukrom vyšľahajte na svetlú penu. Striedavo už len ručne primiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom, polovicou kokosu a mlieko.
  2. Cesto vylejte na plech potretý maslom a vysypaný múkou, jemne uhlaďte.
  3. Čerešne zmiešajte so zvyšným kokosom a poukladajte navrch cesta. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 35-40 minút.
  4. Upečenú bublaninu nechajte vychladnúť. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom.

Recepty na piškótovú tortu s makovým krémom a schwarzwaldskú roládu nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie